Alytaus pramonės parke – per 100 naujų darbo vietų

Alytaus pramonės parke darbas verda – link pabaigos juda dviejų stambių verslo objektų statybos.

AB „Kauno grūdai“ 4 hektarų sklype stato maisto pramonės gamybos pastatą. Čia jau kitais metais planuojama įdarbinti šimtą alytiškių. Veiklą planuojama pradėti 2019 m. pradžioje.  AB „Kauno grūdai“ vieninteliai Europoje turės didelių pajėgumų liniją, jos atitikmuo egzistuoja tik Kinijoje.

UAB „Vektrona“, planuojanti turėti ir gražiausią pramonės parko pastatą, jau po 3–4 mėnesių į naujas patalpas perkels buitinės technikos prekybos ir remonto centrą.

Savivaldybės vadovai nuolat bendradarbiauja su Ūkio ministerija, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ tiek ieškodama investuotojų, tiek ir naujų galimybių plėsti pramonės teritorijas. „Šią savaitę taip pat buvome susitikę su ūkio ministru Virginijumi Sinkevičiumi, aptarėme ir galimybę Alytuje turėti LEZ (laisvąją ekonominę zoną)“, – sakė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

Jau ne pirmi metai taryba skiria finansavimą pramonės parkui tvarkyti. „Pastangos tvarkant Alytaus pramonės parką duoda rezultatus ir pokyčiai akivaizdūs – nauji investuotojai, nauji pramonės objektai. Šiuo metu investuotojams nelabai beturime ką pasiūlyti, likę sklypai nedideli, juose stambesni objektai neišsitenka, tad šiemet išperkame sodybas, įsikūrusias pramonės parko viduryje, kad būtų galima suformuoti didelį patrauklų investuotojams sklypą“, – teigia savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Vilija Ramanauskienė.

Nuo 2015 m. pradžios nedarbo lygis Alytuje nuolat mažėjo. Šių metų antro ketvirčio duomenimis jis siekė 4,3 procento (2015 m. buvo 7 proc.).

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *