Genių bendruomenė džiaugiasi permainomis

Alytaus rajono Genių kaimo bendruomenė paskutinį rugsėjo sekmadienį susirinko į rudens šventę. Joje ne tik pasilinksminta, bet ir pristatyti savivaldybės atlikti darbai bei atidaryti gyventojų laisvalaikio objektai.

Pasak Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko, Geniuose įvykis neeilinis, kaime šiemet atlikta daug darbų. Bendra infrastruktūrinių investicijų kaime suma – daugiau kaip 468 tūkst. eurų.

Genių gyventojai, ypač vaikai ir jaunimas, jau leidžia laisvalaikį naujoje multifunkcinėje sporto aikštelėje. Jos paviršius padengtas specialia liejama besiūle gumos granulių danga, įrengti lauko treniruokliai, karstynės.

„Žmonės jos labai laukė, ypač jaunimas. Buvusioje aikštelėje jie žaidė labai prastomis sąlygomis. Dabar yra gražu, sutvarkyta, šiuolaikiška. Manau, kad čia bus trauka, kad čia bus žmonių, žaidimų“, – sakė rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas, kuris kartu su kaimo gyventojais ir parapijos klebonu Leonu Jakimavičiumi įmetė pirmuosius kamuolius į naujai įrengtą krepšį.

Genių bendruomenės rudens šventėje pasidžiaugta ir kitais kaime atliktais darbais. Šiemet iškastas tvenkinys, kuriame bus galima ir maudytis, apšiltintas bendruomenės namų fasadas ir stogas, suremontuotos trys gatvės: Jaunalietuvių, Sodų ir Mokyklos, nesenai baigtas tvarkyti Raudonikių kaimo žvyrkelis, vedantis į Genių kaimą.“

Metus galima pavadinti Genių metais. Kaimas seniai laukė šių darbų. Tikiuosi, kad bendruomenės įvertins ir naudosis, nes tai dėl jų ir jiems“, – sakė meras ir pažymėjo, kad Genių kaimo bendruomenė aktyvi, organizuoja renginius ir į juos renkasi.

Rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas kartu su Genių kaimo bendruomenės pirmininke  Irena Karalukiene, Alytaus seniūnijos seniūno pavaduotoju Kęstučiu Tumynu perkirpo simbolinę bendruomenės patalpų remonto pabaigtuvių juostelę, patalpas pašventino klebonas L. Jakimavičius.

Pasak bendruomenės pirmininkės I. Karalukienės, Genių  kaimo gyventojai džiaugiasi atliktais darbais. „Gyvensime šiltai, patogiai, sportuosime“, – sakė ji.

Alytaus seniūnijos seniūno pavaduotojas K. Tumynas atkreipė dėmesį, kad bendruomenė yra savita, nes moka susitelkti. „Dabar turėdami suremontuotas patalpas ir naują krepšinio  aikštelę suorganizuos turnyrą ne tik jaunimo, bet ir senjorų, kurių kaime tikrai yra“, – sakė seniūno pavaduotojas.

Rudens šventės proga bendruomenė surengė moliūgų parodą, nešėsi vaišių, renginyje koncertavo rajono kaimo bendruomenių kapelos.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

D. Jakubavičiaus nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *