Lazdijų rajone duris atvers senovinių automobilių muziejus

Lazdijų rajone, Dumblio kaime, buvusios Valstybės sienos apsaugos tarnybos Lazdijų rinktinės pastatuose bei teritorijoje ketinama įrengti senovinių transporto priemonių ir technikos muziejų. Lazdijų rajono savivaldybės taryba jau priėmė sprendimą patalpas perduoti asociacijai „Retromobile“.

Jos atstovai dar rugsėjo pradžioje aptarė muziejaus įrengimo detales su Lazdijų rajono savivaldybės meru Artūru Margeliu, Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Galvanauskiene ir Lazdijų turizmo informacinio centro direktoriumi Mantu Sabaliausku.

Dumblyje asociacijos „Retromobile“ nariai ne tik planuoja eksponuoti per 100 įvairių senovinių automobilių ir technikos, tačiau lankytojams eksponatus bus leidžiama ir išbandyti.

Tai ne pirmasis asociacijos „Retromobile“ senovinės technikos muziejus. Tokį ji jau yra įkūrusi Radviliškio rajone, Šeduvoje, ir Kaune. Muziejai išsiskiria savo eksponatais, bylojančiais apie Lietuvos automobilizmo istoriją ir raidą.

Kiekvienas muziejaus lankytojas gali susipažinti su išskirtiniais istoriniais eksponatais, pamatyti net keletą lietuvių meistrų sukurtų transporto priemonių. Tai „gyva“, mobili istorinės, karinės technikos ekspozicija, kuri bet kuriuo momentu gali pajudėti iš vietos. Jos unikalumas ne sustingusiuose eksponatuose, o gyvybingume bei tai, jog yra kuriama privačiomis lėšomis.

Lazdijų rajono savivaldybės atstovai įsitikinę, kad toks muziejus galėtų tapti dar vienu turistų traukos centru bei papildytų rajono lankytinų vietų sąrašą. Tai būtų istorinės technikos muziejaus padalinys.

„Retromobile“ – tai susibūrę senovinių automobilių entuziastai, kurie padeda prižiūrėti senuosius automobilius, dalijasi patarimais bei patirtimi, kartu organizuoja renginius ir kiekvienam senovinio automobilio turėtojui padeda įgyvendinti seniai galvoje kirbančias idėjas.

Parengta pagal Lazdijų rajono savivaldybės informaciją

Asociacijos „Retromobile“ nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *