„Grąža“ už „išdavystę“: ir be posto, ir be išmokos

Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius valdančiąją daugumą palikusiai Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai „skolingas“ likti neketina. Antradienį paviešintas sprendimo projektas dėl Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Silvijos Peštenienės atleidimo iš pareigų.

Ji, kaip žinia, priklauso Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijai ir į šį postą yra priimta politinio (asmeninio) pasitikėjimo pagrindu. Nebeliko konservatorių tarybos „naujosios“ daugumos gretose – nebeliko ir politinio pasitikėjimo S. Pešteniene.

Meras V. Grigaravičius siūlo ją atleisti nuo rugsėjo 19 dienos, tačiau tam dar turės pritarti savivaldybės taryba. Ji rinksis į neeilinį posėdį, kuris vyks rugsėjo 18 dieną (antradienį). Potvarkį dėl jo sušaukimo meras jau pasirašė.

Be kita ko, S. Peštenienei siūloma išmokėti „piniginę kompensaciją už 24,21 nepanaudotų kasmetinių atostogų ir darbo užmokestį už faktiškai dirbtą laiką atleidimo dienai“. Įdomu tai, kad liepą iš postų tarybos išmestiems, tačiau vėliau sugrąžintiems vicemerams Valei Gibienei ir Tautvydui Tamulevičiui, be kompensacijų už nepanaudotas atostogas, buvo išmokėtos ir solidžios dviejų mėnesinių atlyginimų dydžio išmokos. S. Peštenienė tokios išmokos negaus.

Tarybai pritarus ir S. Peštenienei netekus pareigų, administracijos direktoriui Vytautui Jastremskui savivaldybės administracijoje tvarkytis pagelbės vos viena pavaduotoja – Vilija Ramanauskienė. S. Peštenienė yra atsakinga už Civilinės metrikacijos, Kultūros, Sporto ir rekreacijos, Socialinės paramos, Vaiko teisių apsaugos, Viešųjų ryšių skyrių ir savivaldybės gydytojos darbą.

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *