Alytų palieka paskutinis spaudos kioskas

Prastos žinios į darbus rytais Jotvingių gatve skubėjusiems ir stabtelėti prie kiosko „Lietuvos spauda“ įsigyti rytinį laikraštį ar puodelį kavos mėgusiems alytiškiams. Jau netrukus miesto centre, šalia „Sodros“ pastato, stovintis kioskas, paskutinis iš kažkada septyniolikos Dzūkijos sostinėje buvusių, užvers langines ir išsikels.

Tai portalui dzukijosveidas.lt patvirtino bendrovės „Reitan Convenience Lithuania“, valdančios kioskų „Lietuvos spauda“ tinklą, Pardavimų departamento direktorius Aurimas Šavelis.

„Būsimo uždarymo priežastis paprasta – metai iš metų buvo pastovus ir tendencingas pirkėjų mažėjimas, ko pasekoje prekybos vieta tapo vis labiau nuostolinga. Ilgą laiką šį „minusą“ toleravome, tačiau nebematydami galimybių turėti geresnį rezultatą, priėmėme sprendimą kioską uždaryti“, – teigė A. Šavelis.

Kiosko uždarymas nebuvo naujiena ir jame dirbusioms dviems pardavėjoms, esą jos jau senai svarsčiusios apie galimą tokį vadovų sprendimą. „Savaime suprantama, kad dirbti „į minusą“ niekas nenori. Įsivaizduokite, kokia liūdna situacija, jei mes net savo atlyginimams nesurenkame pinigų“, – sakė viena kalbintų moterų. Tiesa, dėl to, kad neteks darbo, ji per daug negalvojanti, mat jau yra sulaukusi pensinio amžiaus, o štai jos kolegei darbo praradimas – pats tikriausias galvos skausmas, mat iki pensijos dar belikę ketveri metai.

Pasak A. Šavelio, bendrovės „Reitan Convenience Lithuania“ strateginė kryptis – „Narvesen“ parduotuvių plėtra visoje Lietuvoje, todėl pastaraisiais metais ypač intensyviai vystomas būtent šis prekinis ženklas. Įmonė nuolat ieško nuomos plotų šalyje, todėl planai atsidaryti „Narvesen“ parduotuvę Alytuje yra gana realūs, svarbiausia, surasti tinkamą vietą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *