Buvę politiniai bendražygiai ietis surėmė socialiniame tinkle

Panašu, jog rinkiminė kova Alytuje kaip reikiant įsisiūbuoja. Socialiniame tinkle „Facebook“ santykius ėmėsi aiškintis du Alytaus politikai – Seimo narys Robertas Šarknickas ir tarybos narys Sigitas Leonavičius. Prieš keletą savaičių prasidėję vieši susirašinėjimai netyla iki šių dienų.

Konfliktas socialiniame tinkle įsiplieskė po to, kai seimūnas savo grupėje pasidalino asmeniniais pamąstymais apie nuverstus Alytaus miesto savivaldybės vicemerus Valę Gibienę ir Tautvydą Tamulevičių.

„Iki rinkimų liko keli mėnesiai, nereikėjo įnešti tokio chaoso mieste, reikėjo duoti spręsti miesto žmonėms per artėjančius rinkimus, ar jie verti bus dar dirbti kitoje kadencijoje, nes gyventojai rinko politikus“, – rašė R. Šarknickas (čia ir kitose citatose kalba netaisyta. – aut. past.). Po jo išdėstytomis mintimis netruko pasipilti komentatorių liaupsės buvusiems vicemerams, jų interpeliacijos autorių pusėn skriejo aštri kritika.

Tai pro akis nepraslydo tarybos nariui, frakcijos „Už Alytų“ atstovui S. Leonavičiui – vienam iš vicemerų nuvertimo iniciatorių. „Tarybos dauguma sprendžia. Ir ne nuvertimą o kritišką darbo įvertinimą išreiškė slaptu balsavimu. Matyt saldi seimo nario duonelė, net demokratijos principus ponulis pamiršo. Ir turėkite gėdos įžeidinėti ir tyčiotis iš tarybos narių. Valdykite savo kompleksus. <…> Gėda už Jus. Labai gėda. Kažkada palaikiau. Pripažinsiu, suklydau. <…> Oi menkas tu žmogutis Robertėli, ne veltui vaikystėje Tau subinę spardė. Užsiimk darbais Tėvynės labui“, – komentaruose dėstė vietos politikas.

Seimo narys neliko skolingas – pasidalino nuoroda su Aplinkos apsaugos departamento dokumentu apie galimus pažeidimus S. Leonavičiaus valdomoje bendrovėje.

„Kažkada ir jus palaikiau. Miestas iš jūsų Sigitas Leonavičius tikėjosi daug. Dėl šiukšlių apgavote bendrijų daugiabučių pirmininkus. Esate Pramonės rūmų prezidentas ir t.t. bet kokias investicijas atnešėte į miestą. Nulis. Seimo nario kėdė neminkšta, kai yra daug dirbama. Esate piktas ir kerštingas. Linkiu tik ramybės. Esate žmogus, kuris klysta kaip ir visi, kaip ir aš pats“, – nenusileido R. Šarknickas.

Kaip žinia vos prieš keletą metų abu šie politikai buvo bendražygiai – dar 2016-ųjų rugsėjį Alytaus miesto savivaldybės taryboje kartu su Tomu Pačėsu ir Valiumi Micevičiumi susibūrė į frakciją „Už Alytų“.

S. Leonavičius prie jos prisijungė po to, kai buvo pašalintas iš „Aly­taus pi­lie­čių“, su kuriais pateko į tarybą, frakcijos. R. Šar­knic­kas „Už Alytų“ frakcijos narių gretas papildė, kai savo noru pasitraukė iš Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų par­ti­jos ir frakcijos taryboje bei tapo nepriklausomu tarybos nariu. Naujų bendražygių palaikymą R. Šarknickas turėjo ir dalyvaudamas 2016 metų Seimo rinkimuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *