Suirutė Alytaus miesto valdžioje – iš postų išmesti abu vicemerai

Alytaus miesto savivaldybės mero Vytauto Grigaravičiaus pavaduotojai – Valė Gibienė ir Tautvydas Tamulevičius – neteko užimamų pareigų. Tai paaiškėjo penktadienį po neeilinio savivaldybės tarybos posėdžio, kuriame buvo sprendžiamas judviejų likimas užimamuose postuose.

Posėdyje dalyvavo 25 tarybos nariai, tarp jų ir oficialiai atostogaujantis meras V. Grigaravičius. Tiesa, dėl pateisinamų priežasčių jame nepasirodė du valdančiosios daugumos atstovai – tarybos nariai Virginijus Jarušas ir Algirdas Gataveckas.

Posėdžio metu kritikos vicemerams pažėrė būrys alytiškių, verslo ir vežėjų atstovai, sprendimus dėl jų atleidimo pristatė tarybos narys Valius Micevičius.

Suskaičiavus slapto balsavimo biuletenius paaiškėjo, jog T. Tamulevičiaus atleidimą iš pareigų palaikė 15 iš 25 tarybos narių, už V. Gibienės pašalinimą balsavo 14. Paskelbtus rezultatus posėdžių salėje palydėjo susirinkusiųjų plojimai.

„Man labai gaila tokių veiksmų, dėl kurių nukentės miestas ir alytiškiai. Suduotas didelis smūgis, ne tik man, kaip miesto vadovui, tačiau ir miesto įvaizdžiui“, – paaiškėjus slapto balsavimo rezultatams nedaugžodžiavo meras V. Grigaravičius, kuris tikriausiai turės nutraukti savo kasmetines atostogas, mat V. Gibienė ir T. Tamulevičius Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojų pareigų neteks jau nuo pirmadienio. Jiems bus išmokėtos 2 mėnesių vidutinių darbo užmokesčio dydžių išmokos ir piniginės kompensacijos už nepanaudotas kasmetines atostogas.

Paskelbus rezultatus T. Tamulevičius šypsodamasis tarybos nariams padėkojo už bendrą trijų su puse metų darbą, V. Gibienė virpančiu balsu kolegoms palinkėjo neprarasti žmoniškumo.

Portalas dzukijosveidas.lt primena, interpeliaciją Alytaus miesto mero pavaduotojams inicijavo 9 iš 27 savivaldybės tarybos narių. Prieš maždaug mėnesį merui V. Grigaravičiui jie įteikė pasirašytą dokumentą, kuriame išreiškė nepasitikėjimą jo pavaduotojais dėl neveiklumo, abejotinos naudos miestui sprendimų priėmimo ir projektų vykdymo.

T. Tamulevičiaus pusėn skriejo priekaištai dėl neprofesionalumo organizuojant miesto viešojo transporto konkursą. Rašte buvo teigiama, kad vicemeras nepateisino lūkesčių ir savo darbais neparodė reikiamų gebėjimų kuruoti jam pavestas veiklos sritis, esą įvairioms problemoms spręsti sudaromos darbo grupės, bet į parengtus pasiūlymus neatsižvelgiama.

Pasirašiusiųjų nepasitikėjimo pareiškimą politikų įsitikinimu, V. Gibienės veikla organizuojant pertvarką švietimo srityje destabilizavo visą švietimo srities darbą; pertvarka švietimo srityje vykdoma chaotiškai, be jokių aiškių tikslų, kelia švietimo bendruomenės nepasitenkinimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *