Mokinių bendrovė iš Alytaus sieks geriausios Europoje vardo

Ankstyvą pirmadienio rytą Alytaus šv. Benedikto gimnazijos mokomoji mokinių bendrovė (MMB) „Make IT Simple“ išvyko į Serbijos sostinę Belgradą, kur tarp maždaug 40 šalių atstovaus Lietuvai Europos mokomųjų mokinių bendrovių mugėje.

Joje MMB „Make it Simple“ pristatys savo kuriamus produktus – mobiliųjų aplikacijų šablonus, kurie padeda susikurti mobiliąją aplikaciją per itin trumpą laiką net ir neturint programavimo žinių. Alytiškiai yra oficialios Kauno „Žalgirio“ komandos programėlės kūrėjai.

Teisę atstovauti Lietuvai šių metų Europos MMB mugėje „Make IT Simple“ užsitikrino laimėjusi pirmą vietą „Lietuvos Junior Achievement“ organizuotame startuolių konkurse „Auginkime Lietuvą“. Finale ji įveikė 40 konkurentų. Iš viso konkurse dalyvavo 200 mokinių bendrovių.

„Make IT Simple“ komandos gretose – Emilis Baliukonis, Dalius Brusokas ir Dominykas Daugėla, jiems vadovauja praeitais metais Metų ekonomikos mokytojo titulą pelnęs Modestas Raudonis. Bendrovė nugalėjo net keturiose nacionalinėse mugėse, jose iškovojo 15 įvairių nominacijų.

„Lietuvos Junior Achievement“ valdybos pirmininkas Vladas Lašas MMB „Make it simple“ prilygino svajonių komandai, vos per vienerius mokslo metus sugebėjusiai sukurti tokį patrauklų produktą. „Džiaugiuosi, kad šie jauni žmonės pasiruošė savo ateičiai. Mano vaikai Dalia ir Vaidotas taip pat pradėjo nuo mokomųjų mokinių bendrovių, o šiandien yra didelių verslo kompanijų vadovai“, – portalui dzukijosveidas.lt sakė šįryt Alytuje lankęsis V. Lašas.

„Lietuvos Junior Achievement“ Dzūkijos regiono vadovas Donatas Vasiliauskas džiaugiasi, kad Dzūkijos regionas mokomųjų mokinių bendrovių srityje Lietuvoje yra matomas jau ne pirmi metai ir tai pavyko pasiekti per labai trumpą laiką – „Junior Achievement“ atstovybė Dzūkijoje buvo įkurta vos prieš penkerius metus.

„Nebuvau mokinių verslumo pradininkas regione, tačiau džiaugiuosi, kad man pavyko jį pervesti į kitą kokybės ir netgi kiekybės lygmenį. Šiandien mokomosios mokinių bendrovės aktyviai kuriasi visoje Dzūkijoje. Du metus iš eilės Europos mokomųjų mokinių bendrovių mugėje Lietuvai atstovauja mūsų regiono bendrovės – pernai Alytaus rajono, šiais metais – miesto.

Tapome pavyzdžiu kitiems Lietuvos miestams, daug važinėjame ir dalinamės savo patirtimi, patarimais, ruošiame pedagogus. Džiugu, jog mums pavyko verslumo ugdymą Dzūkijos regione pakelti į neregėtas aukštumas“, – sakė „Lietuvos Junior Achievement“ Dzūkijos regiono vadovas D. Vasiliauskas.

„Junior Achievement“ – pasaulinis tinklas, veikiantis daugiau kaip 120 šalių visame pasaulyje, 1919 metais jį įkūrė JAV verslininkai Horace A. Moses ir Theodore Newton Vail. Šiandien šis tinklas yra didžiausias verslumo ugdytojas Europoje.

„Lietuvos Junior Achievement“ – „Junior Achievement“ tinklo narė, siekianti ugdyti šalies jaunimą laisvosios rinkos dvasia, moko suprasti verslą ir ekonomiką, puoselėti iniciatyvumą, verslumą ir lyderio savybes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *