Varėnoje įrengtos naujos sporto aikštelės ir lauko treniruokliai

Varėnos rajono viešosios erdvės pritaikomos aktyviam poilsiui, sveikatinimui ir fiziniam aktyvumui. Ne tik Varėnos, bet ir Merkinės, Matuizų ir Valkininkų gyventojai jau gali džiaugtis, išbandyti ir naudotis naujai įrengtais lauko treniruokliais bei aikštelėmis.

Rajono meras Algis Kašėta teigia, kad svarbu sudaryti palankias sąlygas žmonėms užsiimti įvairia nemokama sportine veikla, didinti fizinį aktyvumą, prasmingai leisti laiką gamtoje ir taip gerinti sveikatos būklę. Būtent sveikatinimo paslaugų kokybės gerinimas yra viena svarbiausių Varėnos plėtros vizijų, numatytų strateginiame 2018–2028 m. plane.

Dirbdama numatyta linkme, Varėnos rajono savivaldybės administracija kartu su partneriais – Lenkijos Respublikos Luko (Elk) savivaldybe ir Suvalkų savivaldybe – nuo 2017 metų pradžios sėkmingai įgyvendino fiziniam aktyvumui skatinti skirtą projektą „Sveika kaimynystė: socialinė įtrauktis per fizinį aktyvumą suteikia galimybę gyventi sveikai“. Pagal projektą 2017 metais Varėnos ligoninėje buvo suremontuota patalpa, įsigyti treniruokliai bei teikiamos dar įvairesnės reabilitacijos paslaugos.

Siekiant labiau sudominti gyventojus fiziniu aktyvumu ir plėtoti sveikatinimo veiklas, septyniose rajono vietose įrengti lauko treniruokliai ir aikštelės. Naujos sportui pritaikytos erdvės sukurtos prie Varėnos sporto centro, Socialinių paslaugų centro, Varėnos „Ryto“ progimnazijos bei Žiežulio tako. Po vieną lauko treniruoklių aikštelę įrengta Merkinėje, Matuizose ir Valkininkuose.

Jau nuo kitos savaitės kiekvienoje iš aikštelių bus pradėti organizuoti užsiėmimai, kuriuose gyventojai bus apmokyti, kaip taisyklingai ir efektyviai naudotis įrenginiais. Visi norintys kviečiami tiesiog atvykti prie treniruoklių nurodytu laiku, išankstinė registracija nereikalinga. Užsiėmimų tvarkaraštį rasite čia.

Projekto rengėjai kaip tik atsižvelgė į tai, kad mokslinė ir technologinė plėtra vis labiau sieja žmogų su technologijomis ir atriboja nuo realios fizinės veiklos, numatė veiklas, kuriomis dar kartą bus atkreiptas gyventojų dėmesys į fizinio aktyvumo svarbą. Projekto įgyvendinimo laikotarpiu parengta bendra pasienio regionų sveiko senėjimo metodologija-fizinio aktyvumo programa, organizuoti bendri renginiai (kurie yra pavyzdys vėlesnėms gyventojų iniciatyvoms burtis bendroms veikloms) ir gerinama infrastruktūra, skirta fiziniam aktyvumui skatinti.

Varėnos rajono savivaldybei tenkanti projekto lėšų dalis – 201 645 Eur, iš jų Europos regioninės plėtros fondo (Interreg V-A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos) parama sudaro 171 398 Eur. Projekto įgyvendinimo pradžia 2017 m. sausio 1 d., trukmė – 24 mėnesiai.

Varėnos rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE