Jubiliejinėje Dainų šventėje – gausus būrys Alytaus rajono šokėjų ir dainininkų

Alytaus rajono devynių šokių ir dainių kolektyvai Valstybės dieną įsiliejo į Dainų šventės  eiseną. Kartu su jais vilniečius ir sostinės svečius sveikino rajono savivaldybės meras, o lietuvių vienybę, dainos ir šokio svarbą tautai pajuto ir rajono svečiai iš Sakartvelo – Gruzijos.

Nuo liepos 1 iki 6 dienos jubiliejinėje dainų šventėje dalyvavusius Alytaus rajono  dainininkus ir šokėjus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas pasveikino Arkikatedros aikštėje. Jis pasidžiaugė kolektyvų darna ir pasirengimu, kad gražiai atstovavo rajonui, visus pavaišino saldžiaisiais grybukais.

Šiais metais šventė buvo skirta Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Liepos 6-ąją ją vainikavo šventinė eisena iš Arkikatedros aikštės į Vingio parką. Kartu su Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro šokių kolektyvais „Gojelis“, „Narpulis“ ir „Svirtis“ žygiavo meras A. Vrubliauskas, vicemeras Arvydas Balčiūnas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius, Finansų ir investicijų skyriaus vedėja Gintarė Jociunskaitė bei rajono švečiai – delegacija iš  Sakartvelo – Gruzijos – Ozurgečio savivaldybės.

Iš viso dvidešimtojoje Dainų šventėje dalyvavo devyni Alytaus rajono kolektyvai.

Dainų šventės folkloro dienos programoje pasirodė Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Butrimonių skyriaus folkloro ansambliai „Žolynai“ bei „Dėdės ir dėdienės“, Krokialaukio skyriaus folkloro ansamblis „Rūta“. Šventė prasidėjo simboliniu ugnies įžiebimu Katedros aikštėje. Katedros aikštėje Lietuvos žmogui, dangui ir žemei kiekvienas savo garsu sugaudė 60 varpų. Jų tarpe su išsakytais palinkėjimais Lietuvai ir jos žmonėms nuskambėjo ir Alytaus rajono varpo dūžiai.

Ansamblių vakaro programoje kartu su šimtais muzikantų grojo liaudiškos muzikos kapela „Pivašiūnai“, Pivašiūnų gimnazijos vaikų ir jaunimo kapela „Griežliukė“, o dainuojančių minioje įsiliejo Daugų Vlado Mirono gimnazijos jaunių choras. Ansamblių vakaro teatralizuotas koncertas atspindėjo valstybės pamato kertinius akmenis – tapatybę, šeimą, darbštumą ir meilę Tėvynei.

Šokių dienose net dviejuose koncertuose įvairias šokio figūras pynė ir linksmai bei energingai sukosi Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Butrimonių skyriaus jaunių liaudiškų šokių grupė „Gojelis“, Krokialaukio skyriaus Santaikos kultūros namų vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Narpulis“ ir Miroslavo skyriaus pagyvenusiųjų liaudiškų šokių grupė „Svirtis“.

Jubiliejinėje Dainų šventėje iš viso dalyvavo 147 rajono šokėjai, dainininkai ir jų vadovai. Jiems padėjo šventės koordinatorės Alytaus rajono kultūros centro vyr. specialistė Daiva Bagdonienė ir savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto vyr. specialistė Jurgita Osinskienė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *