Alytaus miesto vicemeras: „Turime ką pasiūlyti Kinijos rinkai“

Praeitą savaitę Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius sugrįžo iš Kinijos Liaudies Respublikos, kur tarnybinėje komandiruotėje praleido beveik tris savaites.

„Kaskart kelia pasididžiavimą, kai yra rodomas dėmesys Alytui. Kaip miesto atstovas visada stengiuosi pristatyti mūsų privalumus ir priėmęs kvietimą apsilankyti Kinijoje tik dar labiau supratau, kokie jie yra dideli. Gamtos tyrumas, gaivus oras, išskirtinė kokybė ir subtilus dėmesys detalėms daro mus ypatingai konkurencingais, turime tai išnaudoti“, – sakė Alytaus miesto vicemeras, į Ningbo ir Pekino miestus vykęs Kinijos Liaudies Respublikos ambasados Lietuvoje atašė kvietimu.

Pasak jo, kelionės tikslas buvo pristatyti Alytų kaip patrauklią investicijoms kryptį, atnaujinti bendradarbiavimo ryšius su Ningbo miestu, pasidomėti galimybėmis pritraukti konkrečius projektus ir investicijas į mūsų regioną, susipažinti su Kinijos pramonės parkų kūrimo strategija ir įgyvendinimu.

Paklaustas, kiek realios naudos iš to turės Dzūkijos sostinė, vicemeras pažymėjo, jog pristatyti galimybes investuotojams ir pasidalinti gera praktika su kolegomis iš kaimyninių šalių visada naudinga, tačiau ne mažiau svarbu patiems atlikti namų darbus ir rūpintis miesto konkurencingumu:

„Pavyzdžiui, dabar renkama informacija apie didelius ir investicijoms paruoštus sklypus Vidurio Europos šalyse ir čia mes galime būti įdomūs. Svarbu pasistengti, kad Alytuje būtų paruošta tokių sklypų, turime galvoti apie pramonės parko plėtrą. Tik tuomet įvyks sinergija tarp mūsų rinkodarinių veiksmų (miesto pristatymų ir veiksmų stengiantis atkreipti į save dėmesį) ir to, kad iš tiesų esame pasiruošę didelėms investicijoms“.

Pirmą kartą Kinijos Liaudies Respublikoje besilankiusiam Alytaus miesto vicemerui labiausiai įsiminė pakilimą išgyvenančios šalies vaizdas. „Nors neteko pakeliauti, mačiau tik mažą šios šalies dalį, bet labai ryškiai matėsi didelis vartojimas ir noras daryti verslą – veikia daug mažų kavinių, parduotuvėlių…

Besiplečianti vidurinioji klasė dabar ypatingai domisi europiečių siūloma produkcija, nuo alaus iki muilo. Mūsų švari gamta ir aukšta gaminių kokybė ten labai vertinami ir daro mus ypatingai konkurencingais, todėl galimybių toje rinkoje Lietuvai yra daug“, – sakė T. Tamulevičius.

Viešėdamas Kinijos Liaudies Respublikoje jis dalyvavo tarptautiniame Vidurio ir Rytų Europos šalių miestų merų forume, skirtame aptarti pramonės zonų vystymo ir bendradarbiavimo klausimus.

Ningbo mieste vyksiančioje EXPO parodoje buvo pristatomas Alytaus regiono potencialas investicijoms. Su Ningbo Alytus yra pasirašęs bendradarbiavimo memorandumą, todėl vicemero komandiruotės metu buvo aptarti tolimesnis santykių tarp miestų vystymas, Ningbo atstovai pakviesti atsakomojo vizito.

Susitikime su Prekybos ministerijos investavimo agentūros vadovais buvo pristatyti Alytaus miesto pramonės parko perspektyvos investuotojams, aptartos galimybės organizuoti investicijomis į Europos Sąjungos suinteresuotų verslininkų vizitą į Lietuvą ir Alytų.

T. Tamulevičius apsilankė ir Prekybos ministerijos organizuojamame seminare „Ekonominis ir technologinis pramonės parkų Centrinėje bei Rytų Europoje bendradarbiavimas“, kuriame skirtingų Rytų ir Vidurio Europos šalių atstovai su Kinijos partneriais aptarė bendradarbiavimo galimybes, pasidalino geriausia specialių ekonominių zonų steigimo ir vystymo praktika.

Asmeninio T. Tamulevičiaus archyvo nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *