Druskininkų savivaldybės maudyklų vanduo tinkamas maudytis

Informuojame, kad nuo gegužės iki birželio mėnesio antrosios pusės atliktų vandens ir smėlio kokybės tyrimų rezultatai parodė, kad visos Druskininkų savivaldybės maudyklės atitinka Lietuvos higienos normos HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimus.

Kaip informavo Asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėja savivaldybės gydytoja Evelina Raulušaitienė, maudyklų vandens kokybė vertinama pagal du mikrobiologinius parametrus: žarninius enterokokus ir žarnines lazdeles. E. Raulušaitienė akcentavo, kad siekiant užtikrinti kokybišką ir saugią aplinką maudynėms, vandens ir smėlio kokybės tyrimai yra atliekami sistemingai: pirmieji vandens kokybės tyrimai atliekami prieš maudymosi sezono pradžią, o vėliau kartojami du kartus per mėnesį, paplūdimių smėlis tiriamas vieną kartą iki maudymosi sezono pradžios ir kas mėnesį maudymosi sezono metu.

Primename, kad oficialus maudymosi sezonas trunka nuo gegužės 15 iki rugsėjo 15 dienos.

Informacija apie vandens kokybę talpinama savivaldybės interneto svetainėje, taip pat stenduose prie paplūdimių skelbiami naujausi vandens kokybės tyrimų rezultatai.

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *