Po pasaulį išsibarstę alytiškiai kviečiami į sambūrį „Kai nori namo…“

Birželio 16-ąją, šeštadienį, antrą Alytaus miesto šventės dieną, jau trečius metus vyksiantis Pasaulio alytiškių sambūris kviečia po visą pasaulį išsibarsčiusius miestelėnus sugrįžti namo – į Alytų! Šią dieną Pasaulio alytiškiai ne tik kviečiami dalyvauti miesto gimtadienyje, bet taip pat jų lauks specialiai jiems organizuojamas renginys Alytaus miesto teatro galerijoje nuo 12 val.

Kas gi tie pasaulio alytiškiai? Tai žmonės, kurie gimė ir užaugo Alytuje, o dabar išsibarstę ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, žmonės, kurie šiuo metu gyvena ne čia, tačiau myli savo miestą ir nuolat jaučia jo gyvenimo pulsą.

Pasaulio alytiškių sambūrio metu vyks atvira konferencija, kurios metu turėsime labai įdomių pasaulio alytiškių pranešimų, susijusių su neblėstančiu žmonių ryšiu su Alytumi ir miesto kūrimu. Tiesioginiu teletiltu prie mūsų prisijungs Londonas ir jame gyvenantys alytiškiai.

Pa­sau­lio lie­tu­vių ir Jung­ti­nės Ka­ra­lys­tės lie­tu­vių ben­druo­me­nės na­rė, aly­tiš­kė Al­vi­ja Čer­niaus­kai­tė teigia, kad Alytų yra žalias miestas, kuriame telpa visas pasaulis. Trumpam iš Belgijos sugrįžtantis ekonomistas Paulius Kunčinas pristatys savo viziją apie Alytų, kaip sveikatingumo, sporto ir aktyvaus gyvenimo paslaugų centrą Europoje. Airijoje gyvenantis dainininkas Darius Mileris-Nojus pasidalins mintimis apie Alytų, kuris gali tapti skambančius ir dainuojančiu miestu.

Alytaus kultūros ir meno taryba pristatys projektą „Mes galime! Kultūros sostinė Alytuje kasdien“. Alytiškiai Milda ir Justinas Staugaičiai pristatys prekės ženklą „Viecinis“, kuris moderniai populiarina Dzūkų krašto kalbą. Taip pat bus pristatytas naujas Alytaus miesto ženklas ‚Alytus Myliu“, kurį sukūrė menininkai Algirdas ir Remigijus Gataveckai ir vizualinės komunikacinės specialistas Artūras Mažeika. Konferenciją moderuos Liudas Ramanauskas.

Po pristatymų City Alumni kvies į forumo dirbtuves „Kartu kuriame Alytų“, kurias moderuos Rygaudas Guogis įmonės VšĮ „Mokymosi mokykla“ direktorius. O vėliau galėsite neformaliai dalintis kontaktais ir diskutuoti su visais sambūrio dalyviais.

Jau praeitais metais pradėti burti pasaulio alytiškiai, paskiriant miesto ambasadorius. Pirmuoju juo tapo žymus kinezetarapeutas Samuelis Tacas gyvenantis Jungtinėse Amerikos Valstijose. O šiemet pasaulio alytiškių laukia staigmena.

Į sambūrį kviečiamas kiekvienas, net jei ir nežinote savo aplinkoje kitų alytiškių, čia bus vieta su jais susipažinti, užmegzti naujas pažintis – parvažiuokite, atvykite! Visą informaciją sekite Facebook paskyroje „Pasaulio alytiškių bendruomenė“, o negalinčius atvykti kviesime stebėti tiesioginę renginio transliaciją.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *