„Palermo“ picerijos istorija tęsiasi – pastato griovimas atidėtas

Alytaus miesto centre veikiančios picerijos „Palermo“ pastato griovimas atidėtas vienam mėnesiui. Tokį sprendimą antradienį priėmė Aly­taus apy­lin­kės teis­mo Alytaus rūmai, į kuriuos dėl pastato griovimo atidėjimo vienerių metų laikotarpiui kreipėsi jame veikiančios picerijos vadovas – bendrovės „Šalmėtė“ direktorius Va­lius Smai­džiū­nas. Nugriauti picerijos pastatą neskundžiama nutartimi jį yra įpareigojęs Lietuvos Aukščiausiasis Teismas.

Būtent jis balandžio mėnesį ir padėjo galutinį tašką bendrovių „Dainavos turtai“ ir „Šalmėtė“ daug metų tebesitęsusiuose teisminiuose ginčuose – paliko galioti Kauno apygardos teismo sprendimą, kad „Šalmėtės“ valdomos „Palermo“ kavinės pastatas turi būti nugriautas. Tai turėjo būti padaryta gegužės mėnesio pabaigoje.

Portalas dzukijosveidas.lt primena, jog prieš tai Kauno apygardos teismas buvo palikęs galioti Alytaus rajono apylinkės teismo praeitų metų rugsėjo 27 dieną priimtą sprendimą, tačiau kavinės savininkas V. Smaidžiūnas pasinaudojo galimybe ir apskundė jį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Deja, ir pastarojo sprendimas nebuvo jam palankus. Šių metų balandžio 26 dieną Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paliko galioti Kauno apygardos teismo sprendimą. Be to, V. Smaidžiūnas bendrovei „Dainavos turtai“ privalės atlyginti bylinėjimosi išlaidas – daugiau kaip 1420 eurų. Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė, neskundžiama ir įsiteisėjo nuo priėmimo dienos.

Dėl Alytuje jau kelis dešimtmečius veikiančios picerijos vadovo veiksmų Alytaus rajono apylinkės teismui bendrovė „Dainavos turtai“ buvo pateikusi ieškinį, kuriuo prašė įpareigoti V. Smaidžiūną vykdyti visas prieš daugiau kaip vienuolika metų pasirašytos bendros pirkimo-pardavimo sutarties sąlygas. Šia sutartimi V. Smaidžiūnas „Dainavos turtams“ pardavė dalį 25 arų žemės sklypo, kuriame yra laikinasis „Palermo“ picerijos pastatas, ir įsipareigojo jį nugriauti savo lėšomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *