Kapotos tešlos kišas su sūdyta lašiša

Tešlai reikės:

  • 80 g kambario temperatūros sviesto,
  • 80 g grietinės,
  • apie 100 g miltų,
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų.

Įdarui reikės:

  • 3 kiaušinių,
  • 2 valg. š. riebios grietinėlės,
  • nedidelio poro,
  • 100 g sūdytos lašišos,
  • kekės smulkių pomidoriukų.

Pasiruoškite tešlą: sumaišykite miltus su prieskoniais, ant mišinio uždėkite sviestą ir kapokite peiliu, kol sviesto gabaliukai apsivels miltais. Sudėkite grietinę ir minkykite tešlą, kol grietinė pasiskirstys tolygiai. Tešla išklokite kepimo formą, subadykite šakute ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

Kol kepa tešla, pasiruoškite įdarą. Kiaušinius išplakite su grietinėle, suberkite smulkiai supjaustytą porą, sūdytą lašišą, kekinius pomidoriukus.

Plakinį supilkite ant pakeptos tešlos ir orkaitėje kepkite apie 15 minučių, kol įdaras gražiai apskrus, o pomidoriukai sutrūkinės.

Panašūs įrašai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.