Automobilių sporto entuziastė: „Lenktynės – ne tik įdomus, bet ir naudingas užsiėmimas“

Neišskiriamas tandemas – R. Sabaitė (dešinėje) ir J. Raulušaitienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Liepos 18-21 dienomis Palangoje vyksiančioms „Aurum 1006“ automobilių lenktynėms ruošiasi ir moterų ekipažas iš Dzūkijos, vadovaujamas daugiškės Ritos Sabaitės. Ketveriukė dalyvaus specialiai moterims skirtoje trasoje „108 km Moterų iššūkis“ ir tikisi pakartoti 2015-ųjų metų lenktynių sėkmę.

Visos ekipažo narės – valstybės tarnautojos, be to, puikios draugės. R. Sabaitė – teisininkė, Jurgita Raulušaitienė – matematikos mokytoja, Lina Juonytė – Vaistų kontrolės tarnybos, Vita Ruzgienė – Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistės.

Ekipažo pilotė R. Sabaitė automobiliais susidomėjo dar vaikystėje, o tikslas – gerai išmokti vairuoti – atsirado po skaudaus autoįvykio, kurio metu žuvo jos mama. Tai ne tik neišgąsdino Ritos, bet paskatino labiau domėtis automobiliais ir jų galimybėmis. Prieš daugiau kaip trejus metus, įsigijusi naujutėlaitį ryškiai geltoną „Nissan Juke“, moteris patraukė į automobilių sportą.

„Visada labai mėgau vairuoti, o lenktynės – ne tik įdomus, bet ir naudingas užsiėmimas“, – sako R. Sabaitė, dalyvaujanti įvairiuose orientaciniuose raliuose, slalomo trasose, nepraleidžianti progos kasmet išbandyti save „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ konkurse, pasitikrinti jėgas „Eko ralyje“, važiuojant vienu ekipažu su žinomu automobilių sporto entuziastu iš Alytaus – Ąžuolu Žadeika.

Pasak jos, dalyvavimas įvairiose varžybose – ne tik galimybė papildyti savo žinių apie automobilius bagažą, bet ir patobulinti vairavimo įgūdžius, aplankyti gražiausias Lietuvos vietas. „Aišku smagu užlipti ir ant nugalėtojų pakylos, bet tai nėra pagrindinis mano tikslas. Vadovaujuosi požiūriu, kad ne rezultatas, bet pats procesas yra vertybė, todėl per daug nenusiviliu, kai varžybose nepavyksta laimėti prizinės vietos. Jau vien gerai praleistas laikas su puikia kompanija yra didelis laimėjimas“, – sako moteris.

Tačiau jos vadovaujamas ekipažas išskirtinių laimėjimų vis dėlto turi, o bene svarbiausiais laiko – 1-ąją vietą 2015 metų „ENEOS 1000 km lenktynių“ specialiojoje 80 km moterų trasoje „Racing Ladies“ bei maždaug prieš mėnesį su 1978-ųjų „Lada“ markės automobiliu iškovotą 1-ąją vietą „Moterų ralio“ istorinių automobilių kategorijoje. Ne mažiau įsimintinos Ritai ir vienos orientacinės varžybos, kuriose jos vadovaujamam ekipažui teko varžytis su vyrais ir iš trisdešimties komandų patekti į geriausiųjų dešimtuką.

Pastaruoju metu Dzūkijos moterų ekipažui automobilių, tarp kurių ir jau minėta „Lada“, varžyboms paskolina daug metų automobilių sporte dalyvaujanti komanda „TSK Rasing Team“, su kuria dzūkės netrukus ketina suvienyti jėgas ir siekti bendrų rezultatų. Aly­taus ra­jo­no apy­lin­kės pro­ku­ra­tū­ro­je pro­ku­ro­ro pa­dė­jė­ja dirbanti R. Sabaitė užsimena turinti minčių ateityje suburti ir vairuojančių Dzūkijos moterų klubą, tačiau kol kas tam vis pritrūkstanti laiko.

O veiklos daugiškės gyvenime išties netrūksta – ji yra profesinės sąjungos „Prokuratūros bendruomenė“ pirmininkė, Alytaus teisininkų draugijos valdybos narė, laisvalaikiu sportuoja, dalyvauja pėsčiųjų žygiuose, fotografuoja arba specialioje aikštelėje tobulina devynmetės dukros, kuri, panašu, seka mamos pėdomis, vairavimo įgūdžius… „Dar turiu medžiotojo selekcininko bilietą. Ką gali žinoti, gal kada prireiks“, – šypsosi Rita.

Asmeninio archyvo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *