Alytaus miesto garbės piliečio vardas suteiktas garsiam treneriui

Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė siūlymui Alytaus miesto garbės piliečio vardą suteikti ilgamečiam rankinio komandos „Varsa“ treneriui Jonui Jonuškai. Jo gyvybė užgeso 2017-ųjų gruodį.

Balsuojant slaptai jo kandidatūrą palaikė 21 tarybos narys, už nesuteikimą balsavo 4.

Pagerbti žinomą trenerį pasiūlė rankinio komandos „Varsa“ bendruomenė – už Alytaus miesto vardo garsinimą sporto rezultatais ir profesionaliai paruoštais rankininkais, kurie ne vieną sezoną garbingai atstovavo Lietuvos vyrų nacionalinei rinktinei, užsienio profesionaliems sporto klubams ir iki šiol yra nuolat renkami į Alytaus miesto geriausiųjų sportininkų metų dešimtukus.

Šiais metais buvo gauti 4 siūlymai suteikti Alytaus miesto garbės piliečio vardą, tačiau atsižvelgęs į pateiktus dokumentus, Alytaus miesto savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitetas išskyrė J. Jonuškos kandidatą, dėl kurio pateikti dokumentai visiškai atitiko Alytaus miesto garbės piliečio vardo suteikimo nuostatus.

Alytaus miesto garbės piliečio vardas suteikiamas už ypatingus nuopelnus Alytaus miestui ir Lietuvos valstybei vykdant ilgalaikę sistemingą visuomeninę veiklą mokslo, kultūros, švietimo, meno, sporto, sveikatos, socialinės apsaugos, aplinkos apsaugos, verslo ir kitose srityse bei už kilnius poelgius, padariusius didelį poveikį visuomenei.

Alytaus miesto garbės piliečio vardas yra suteiktas 21 asmeniui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *