Prienų autobusų stoties remontui – ketvirtis milijono

Jau netrukus Prienų gyventojai galės džiaugtis atnaujinta, niekuo didiesiems miestams nenusileisiančia autobusų stotimi. Šiam projektui  Vidaus reikalų ministerija (VRM) iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų skyrė 254 tūkst. 579 eurus.

„Džiugiu matyti atsinaujinančius miestus. Modernizuota infrastruktūra ne tik labiau atitiks gyventojų poreikius, bet ir padės pritraukti investicijų“, – sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Prienų miesto autobusų stoties pastato rekonstrukciją ir aplinkinės teritorijos kompleksinį atnaujinimą ketinama pradėti birželio pradžioje. Modernizuota stotis, planuojama, duris atvers šių metų pabaigoje.

Šiuo projektu siekiama autobusų stotį ir jos aplinką pritaikyti visuomenės reikmėms ir paversti patrauklia verslui. Tikimasi, kad po rekonstrukcijos miesto centre esančios stoties patalpose įsikurs maitinimo įstaigos ir kitas smulkusis verslas.

Iki šiol išnaudoti verslo vystymo potencialo nepavyko dėl stoties pastato nusidėvėjimo ir higienos reikalavimų neatitikimo. Taip pat stotis nėra pritaikyta neįgaliesiems, pastate nėra šildymo sistemos, asfalto ir šaligatvių danga yra susidėvėjusi, o autobusų eismas organizuojamas nesaugiai.

Įgyvendinus šį projektą, bus pagerintas viešasis susisiekimas, sudarytos sąlygos verslo plėtrai, padidintas teritorijos saugumas, aplinka pritaikyta žmonėms su specialiaisiais poreikiais.

Iš viso Vidaus reikalų ministerija pagal priemonę „Miestų kompleksinė plėtra“ Europos regioninės plėtros fondo paramą jau skyrė 47 projektams savivaldybėse, norinčiose modernizuoti savo viešąją infrastruktūrą.

Miestų kompleksinės plėtros projektams įgyvendinti 2014–2020 metų laikotarpiu iš viso iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų numatyta skirti 98 mln. 673 540 eurų.

Vidaus reikalų ministerijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *