„Regitra“ automatiškai nebeišregistruos transporto priemonių

Besipiktinantys tvarka, kuomet valstybės įmonė „Regitra“ be jokio ankstesnio įspėjimo atsiunčia laišką apie jau išregistruotą automobilį, gali nurimti. Nuo gegužės 20 d. panaikintas automatinis transporto priemonių išregistravimas dėl negaliojančios techninės apžiūros ar draudimo – įsigaliojo kai kurios Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos.

Nuo gegužės 20 d. sustabdžius automobilio registraciją dėl negaliojančios techninės apžiūros ar draudimo ir per 180 dienų to nesutvarkius, jis nebebus automatiškai išregistruojamas. Iš naujo atlikus techninę apžiūrą ar apdraudus automobilį, jo leidimas dalyvauti eisme bus atnaujintas be jokio papildomo mokesčio ir pakartotinių registracijos procedūrų. Taigi, automobilių savininkams mažės ne tik finansinė, bet ir administracinė našta. Minimi pokyčiai galios ir tiems asmenims, kurių transporto priemonės buvo automatiškai išregistruotos dar iki naujos tvarkos įsigaliojimo.

Pasak „Regitros“ atstovų, viena svarbiausių įmonės atliekamų funkcijų – transporto priemonių registracija, kurios tikslas yra užtikrinti, kad į viešąjį eismą patektų tik techniškai tvarkingi ir saugūs automobiliai. Transporto priemonės turi atitikti visus reikalavimus ir turėti galiojančią techninę apžiūrą bei civilinės atsakomybės privalomąjį draudimą. Neįvykdžius šių prievolių, dalyvauti eisme su tokia transporto priemone negalima. Transporto priemonės valdytojas turi nuolatos rūpintis savo turtu ir užtikrinti, kad eksploatuojamas automobilis nekeltų pavojaus nei jam, nei aplinkiniams.

Pageidaujantys gauti priminimą apie besibaigiantį galioti draudimą ar techninę apžiūrą, gali užsisakyti minimas paslaugas teikiančiose įmonėse. Taip pat informaciją apie savo valdomas transporto priemones galima pasitikrinti „Regitros“ interneto svetainėje (https://www.eregitra.lt/viesa/paiesk/Index.php), kur įvedus tam tikrus duomenis sužinoma, ar automobilis gali dalyvauti eisme, t. y. ar turi galiojantį draudimą bei techninę apžiūrą.

Automatinio išregistravimo tvarka, kuri jau nebegalioja, buvo įtvirtinta siekiant paskatinti žmones būti atsakingais bei rūpintis savo turtu. Be to, jog aiškiai būtų žinoma, kurios transporto priemonės gali dalyvauti eisme, o kurios yra tik statistika, arba kitaip tariant, tik įrašai registre. Šiandien jau galima daryti išvadą, jog „Regitros“ kaupiama informacija apie naudojamas transporto priemonės jau yra atnaujinta.

Parengta pagal VĮ „Regitra“ informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *