Švedijoje gyvenanti alytiškė gimtajam miestui padovanojo dešimt liepų

Šiandien pėsčiųjų take, šalia Gardino gatvės, pasodinta 10 liepų! Jas dovanojo šiuo metu Švedijoje gyvenanti alytiškė Greta Bernatavičiūtė:

„Idėja sodinti medžius miestui gimė bevaikštant Palangoje Tiškevičių parke, kur medžiai skaičiuoja ilgus metus, yra dideli, suteikia ramumos ir pavėsio karštomis vasaros dienomis. Norėjosi, kad kažkas panašaus butų ir mano gimtajame mieste Alytuje. Juo labiau, kad Miesto Sodas, Jaunimo Parkas yra tikrai išskirtiniai ir tokių žalių plotų mieste turėtų būti kuo daugiau“.

Gretos šeimoje gimus dukrytei Tiliai, kartu su vyru Kristianu jie nusprendė padovanoti liepų medelius miestui. Tilia lotyniškai reiškia „liepa“, todėl ir buvo pasirinkta pasodinti sidabrines liepas.

Šeima pasirinko jas pasodinti pėsčiųjų take. „Manome, kad tikrai butu gražu sukurti medžiais apsuptą alėją, kurioje, karštomis, ir ne tik, dienomis galėtų važinėti dviračiai, vaikščioti seneliai, tėveliai su vaikučiais ir jaunimas – juk daug šauniau, kai yra pavėsis, žaluma aplink, bei švaresnis oras“, – sako G. Bernatavičiūtė

Ji norėtų, kad idėja „Vaikai sodina medžius“ išaugtu į didesnį projektą, kur prisijungtų  ir kiti alytiškiai, nebūtinai šiuo metu gyvenantys Alytuje.

„Džiaugiamės gražia Gretos šeimos iniciatyva ir tai dar kartą įrodo, kad alytiškiai myli savo miestą. Kasmet vis daugėja norinčių padovanoti dovanas miestui. Pavyzdžiui, praeitais metais Laimutis Januškevičius Alytui padovanojo 70 vienetų medelių, o įmonės dovanoja sakūras, suoliukus ar teniso stalą. Tikimės, kad šios gražios iniciatyvos užkrės ir kitus“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės vicemeras Tautvydas Tamulevičius.

Norite padovanoti miestui dovaną ir jūs? Visą informaciją kaip tai padaryti rasite čia: http://www.alytus.lt/dovana-miestui

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *