Į šalies čempionų titulą taikosi ir Alytaus vandensvydininkai

Neeilinis savaitgalis laukia sporto gurmanų. Lietuvos vandensvydžio čempionatas pasiekė finišo tiesiąją: net 3 dienas 4 stipriausios komandos iš Alytaus, Elektrėnų, Kauno ir Vilniaus kausis tarpusavyje ir aiškinsis medalių spalvą.

Pirmosios kovos Alytuje prasidės jau penktadienį, o sekmadienį turėtų paaiškėti ir čempionai.

„Po ilgo laiko turime tris lygiavertes komandas, kurios pretenduoja į aukso medalius. Nusimato labai įnirtingos kovos – aš pats su nekantrumu laukiu, kuo viskas baigsis“, – sakė Lietuvos vandensvydžio sporto federacijos generalinis sekretorius Aleksejus Tonkich.

11 metų vienvaldžiu Lietuvos vandensvydžio čempionato lyderiu buvęs Vilniaus MSC „Baltic Amadeus“, šį sezoną sulaukė galingo pasipriešinimo. Po dviejų turų į finalinį etapą vilniečiai atsineša 8 įskaitinius taškus. Tiek pat surinko ir Elektrėnų VK „Žaibas“. Trečioje vietoje rikiuojasi Alytaus SRC „Dzūkijos vandenis“ su 7, ketvirtoje Kauno PM komanda su 1 tašku.

Nors vilniečiai vis dar laikomi favoritais, ant kulnų lipančių komandų strategai neslepia ambicijų ir entuziazmo. Sako, kad bent jau psichologinė persvara yra jų pusėje.

„Manau, kad vilniečiai jaučia baimę, o mes nusiteikę pozityviai, žaidėjai atsipalaidavę ir nejaučia streso, – sakė Elektrėnų komandos treneris Antonas Sugoniakas. – Komanda yra pasiruošusi tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Mes neturime ko prarasti. Tikime savo jėgomis, kovosime iki galo ir pasistengsime paimti pirmą vietą.“

Alytaus komandos strategas Tomas Vainikonis sakė tikintis, jog jiems padėsiančios namų baseino sienos. Be to ir ruošiantis nekilo nesklandumų, komandos branduolys į finalinį turą žengia be traumų ir su dideliu užsidegimu laimėti.

„Esam maksimaliai užsivedę po antrojo turto:  juk įveikėme tiek sostinės ekipą, tiek pagrindinius savo varžovus iš Elektrėnų. Žaidėjai pamatė, kad galim kovoti su bet kuo. Ir jeigu mes tai žinome, mes tai ir padarysime – mūsų šansai dideli ir mes nusiteikę atiduoti visas jėgas kovodami dėl aukščiausio apdovanojimo“, – sakė T. Vainikonis.

Čempionų titulą ginančių vilniečių nuotaikos ne tokios optimistinės. Šansus 12 kartą pasidabint auksu, treneris Nerijus Papaurėlis vertina atsargiai. Mat ruoštis finaliniam etapui trukdė kai kurių žaidėjų asmeninės bėdos. Koją, pasak stratego, kiša ir federacijos sprendimas į čempionatą įsileisti legionierius.

„Kiekvieną mačą čempionate žaidžiame maksimaliai. Žinoma, tikimės pergalių. Bet tai yra sportas. Tik dalis žaidėjų ruošiasi. Kai kurie po antrojo turo turėjo problemų darbe, kiti atostogavo. Deja, negalėjome jų pakeisti kitais. Tačiau manau, kad žaidėjai stengsis ir kovos“, – sakė N. Papaurėlis.

Lietuvos vandensvydžio sporto federacija po pirmojo čempionato turo leido komandoms turėti po du legionierius. Pasak federacijos atstovų, tai ne tik sustiprino čempionatą, bet pirmą kartą po ilgo laiko sukūrė intrigą finaliniame etape.

Finalinis Lietuvos vandensvydžio čempionato turas vyks gegužės 4-6 dienomis Alytaus sporto ir rekreacijos centre.

Gegužės 4 dieną (penktadienį) 18:30 susitinka Alytaus SRC „Dzūkijos vandenis“ ir Elektrėnų „Žaibas“, 19:45  Vilniaus MSC „Baltic Amadeus“ ir Kauno PM.

Gegužės 5 dieną (šeštadienį) 11:00 susitinka Elektrėnų „Žaibas“ ir Kauno PM, 12:15  Alytaus SRC „Dzūkijos vandenis“ ir Vilniaus MSC „Baltic Amadeus“.

Gegužės 6 dieną (sekmadienį) 10:00 susitinka Alytaus SRC „Dzūkijos vandenis“ ir Kauno PM, 11:15 Vilniaus MSC„Baltic Amadeus“ ir Elektėnų „Žaibas“.

Transliacijas gyvai galima bus stebėti Lietuvos vandensvydžio sporto federacijos Facebook paskyroje.

Jurga Chomskytė-McGeever

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *