Dviem porcijom reikės:
- 4 kiaušinių,
- 50 g kietojo sūrio,
- 100 ml grietinėlės,
- 8 smidrų,
- 8 riekelių vytinto kumpio,
- pusės svogūno,
- druskos,
- pipirų.
Smidrus pavirkite sūriame vandenyje apie 5 minutes, kol šiek tiek suminkštės. Vėliau juos atvėsinkite ir apvyniokite vytintu kumpiu.
Kiaušinius išplakite, pagardinkite druska ir pipirais, supilkite grietinėlę, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną bei sutarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite.
Plakinį supilstykite į kepimo formas, į jį sumerkite paruoštus smidrus. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių, kol omletas gražiai apskrus.
Pateikite šiltą, kartu su daržovėmis bei duona.