Mokesčio už neformalųjį švietimą Alytaus darželiuose taisyklėse – keletas esminių pokyčių

Asociatyvi nuotr.

Alytaus miesto savivaldybės taryba pakeitė Mokesčio už teikiamą neformalųjį švietimą Alytaus miesto savivaldybės lopšeliuose-darželiuose ir mokyklose-darželiuose taisykles. Jose – keli esminiai pakeitimai, jie iš esmės reiškia, kad priešmokyklines ugdymo grupes lankantys vaikai jau pratinasi gyventi mokyklos ritmu, o tėvai, vykdantys individualią veiklą, turės galimybę nemokėti už teikiamą vaikui neformalųjį švietimą ikimokyklinėse ugdymo įstaigose už pasirinktas poilsio ar atostogų dienas.

Pakoreguoti taisyklių punktai, kuriuose buvo teigiama, kad mokestis už teikiamą neformalųjį švietimą nebus skaičiuojamas tėvų ar teisėtų vaiko atstovų kasmetinių atostogų metu ir vasarą (birželio – rugpjūčio mėnesiais), pateikus prašymą, kuriame nurodomas laikotarpis, kada vaikas nelankys lopšelio-darželio ar mokyklos-darželio, taip pat tėvams, dirbantiems pagal kintamą darbo grafiką, pristačius darbdavio pateisinamą dokumentą.

Įsigaliojus naujajai tvarkai, šios  sąlygos nebus taikomos priešmokyklinio ugdymo grupių vaikams nuo rugsėjo 1 d. iki gegužės 31 d.  Tačiau priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai gali atostogauti pagal bendrojo ugdymo mokykloms nustatytą mokinių atostogų laiką ir mokestis už teikiamą neformalųjį švietimą nebus skaičiuojamas.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Rimvydos Ališauskienės, nuo 2016 m. rugsėjo 1 d. priešmokyklinis ugdymas tapo privalomas. Pasitaikydavo atvejų, kad priešmokyklinio ugdymo grupes lankantys mokiniai praleisdavo daug ikimokyklinių ugdymo įstaigų užsiėmimų. Tam, kad tokių atvejų pavyktų išvengti, ir buvo nuspręsta pakoreguoti minėtas taisykles.

Dar vieną šių taisyklių pakeitimą pasiūlė Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Andrius Jučas, jam taryba taip pat pritarė. Nuo šiol tuo atveju, kai tėvai vykdo individualią veiklą ar laisvosios profesijos atstovai ar dirba pagal autorinę ar Civilinio kodekso reguliuojamas sutartis, pateisinamos poilsio dienos,  pateikus prašymą, kuriame nurodomos nedarbo dienos (ne daugiau kaip 20 dienų per metus) ar atitinkama vykdomos veiklos pažyma.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *