Padėkota sidabrą Lietuvos čempionate iškovojusioms Alytaus tinklininkėms

Ketvirtadienio popietę į Alytaus rotušę sugužėjo Alytaus miesto moterų tinklinio komanda „Prekyba-Parama“ (treneris Kęstutis Pačėsas, komandos vadovas Napoleonas Andrijauskas), laimėjusi Lietuvos moterų tinklinio lygos (toliau – LMTL) sidabro medalius, Baltijos lygoje (toliau – MBL) nusileidusi Estijos TU „Eeden“ komandai, antrosios vietos laimėtoja. Komandą atlydėjo tinklinio pradininkai Alytuje, gerai visiems žinomi alytiškiai Vilius Gavelis, Romualdas Snarskis ir treneris Julijonas Jankauskas (turintis ir garsiąją savo pravardę – „Dzūkas“) .

Komandą svetingai priėmė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė, Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis. Priėmime dalyvavo ir tinklinio sportui neabejingas savivaldybės tarybos narys Henrikas Šyvokas. V. Gibienė pasidžiaugė merginų iškovotomis pergalėmis. Ji sakė: „Sportas yra sritis, užgrūdinanti žmogų gyvenimui, sportininkai yra užsispyrę žmonės, siekiantys tikslo. Šia patirtimi  sportininkai pasinaudoja savo asmeniniame gyvenime siekdami realių tikslų ir, kaip praktika rodo, vėliau jiems pasiseka“.

Komandos „Prekyba-Parama“ kapitonė Tautvilė Grinkevičiūtė pasakodama apie komandos nueitą kelią link sidabro medalių, pasidžiaugė puikiu komandos žaidimu, sutarimu, žaidėjų deriniais tinklinio aikštelėje. Nesvarbu, kokią mes vietą lygoje užėmėme, svarbu, kad laimėjome – kalbėjo Tautvilė.

Susirinkusieji dėkojo komandos treneriui Kęstučiui Pačėsui už entuziazmą, gebėjimą iš naujo prikelti tinklinį Alytuje, už komandos paruošimą ir per tokį trumpą laiką sugebėjusį atvesti į LMTL ir MBL prizininkes. Taip pat nebuvo pamiršti ir klubo rėmėjai UAB „Alytaus prekyba“, „Parama“, „Rerija“. Už jų suteiktą paramą nuoširdžiai dėkojo klubo direktorius Vytautas Pajarskis.

Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis dėkojo merginoms už Alytaus miesto vardo garsinimą ir reprezentavimą Lietuvoje ir už jos ribų, pasakė, kad komandą savivaldybės vadovai paskatins skirdami premiją, na o mero pavaduotoja V. Gibienė Alytaus tinklinio klubui „Jotvingiai“ įteikė Alytaus miesto vėliavą, sakydama, kad Alytaus miestas didžiuojasi, turėdamas tokią puikią moterų tinklinio komandą „Prekyba-Parama“.

Alytaus miesto savivaldybės Sporto ir rekreacijos skyriaus specialistė Daiva Jakubauskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *