Alytuje vyks tarptautinė jaunimo stovykla „Jaunieji amerikiečiai“

Unikalus projektas „The Young Americans“ („Jaunieji amerikiečiai“) atvyksta į Alytų! Tai trijų dienų tarptautinė stovykla Alytuje, joje „Jaunieji amerikiečiai“ supažindins jaunimą su įvairiais šiuolaikinių šokių ir muzikos stiliais bei žanrais, kartu kurs muzikinius pasirodymus. Į stovyklą kviečiami 8–18 metų vaikai ir jaunuoliai.

Kodėl verta rinktis „The Young Americans“?

„Jaunieji amerikiečiai“ yra surengę šimtus kūrybinių dirbtuvių įvairiuose pasaulio miestuose, jų tikslas – per meninę kūrybą ugdyti jaunų žmonių talentus, suteikti pasitikėjimo savimi, atrasti gyvenimo aistrą, plėtoti kūrybines galias bei komandinio darbo įgūdžius. Kiekvienas savyje galės atrasti tai, ko gal ir nežinojo turintis.

Rugsėjo 22–24 d. į Alytų atvykta 17–21 metų jaunimo atstovai. Jie tris dienas dirbs su Alytaus miesto 8–18 m. vaikais ir jaunuoliais. Jaunimo atstovų amžius pasirinktas neatsitiktinai, norima, kad vaikai jaustųsi kaip su savo bendraamžiais ir draugais.

Trys dienos neįkainojamos patirties

Apie 500 projekto dalyvių komanda bus suskirstyta grupėmis pagal amžių. Su jomis dirbs mokytojai – jaunieji amerikiečiai. Šokių, dainų, improvizacijų bus mokomasi žaidžiant, bendraujant grupėmis ir individualiai. Kūrybinės dirbtuvės vyks anglų kalba, todėl bus galima patobulinti anglų kalbos įgūdžius. Įdomiausia, kad su mažaisiais projekto dalyviais, kurie dar nemoka angliškai, jaunieji amerikiečiai puikiai randa bendrą kalbą, taip pat mažiausiems galės pagelbėti ir 50 projekto savanorių.

Po dviejų dienų intensyvaus darbo visi galės gėrėtis rezultatu: „Jaunieji amerikiečiai“ ne tik parodys visuomenei valandos trukmės šou, bet kartu su projekto dalyviais parodys įspūdingą bendrą pasirodymą.

„Jaunieji amerikiečiai“ užburs nuostabia nuotaika, laisvumu scenoje, nutrūktgalvišku bendravimu, atvirumu visai naujiems, nepažįstamiems veidams. Pasak asociacijos direktoriaus J. Mantey, tai, ką jie daro, tiesiog būtina įtraukti į kiekvienos šalies švietimo ugdymo sistemą.

„Mes suteikiame ne žinias, ne informaciją. Mes duodame daugiau – aistrą gyventi ir džiaugtis kiekviena akimirka“, – kalbėjo J. Mantey. – Didžiausias mūsų darbo įvertinimas – tai džiaugsmo ašaros žmonių, mačiusių mūsų pasirodymą, akyse.“

43 amerikiečiai gyvens šeimose

Tikimasi, kad visus 43 tarptautinės stovyklos vadovus bus galimybė apgyvendinti šeimose. Kviečiame visus norinčius prisidėti prie šios unikalios patirties, kuomet jūsų šeimą kelioms dienoms papildys dar vienas narys. Tai puiki galimybė susirasti užsienietį draugą, patobulinti anglų kalbos įgūdžius, susipažinti su talentingu jaunu žmogumi – jis papasakos daugybę istorijų ir įpūs energijos į kasdienišką gyvenimą. Stovyklos vadovų komandos nariai – JAV, Japonijos, Škotijos, Naujosios Zelandijos, Jungtinės Karalystės, Albanijos, Kanados atstovai.

Dėl apgyvendinimo kreipkitės el. p. info@savonorystestiltai.lt

Registracija į projektą jau prasidėjo!

Projekto Alytuje iniciatorių komandą subūrusi Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja S. Peštenienė tikisi, kad trijų dienų tarptautinės stovyklos 49 eurų dalyvio mokestis neišgąsdins tėvelių: „Tai investicija į vaikų ateitį. Jie turės galimybę, kuri gali daugiau nepasikartoti – dirbti su pasaulinio garso trupe, galbūt atrasti kiekviename slypinčius dar neatrastus talentus, mokytis dirbti komandoje, ugdyti savivertę, pasitikėjimą savimi.“

Registracijos formą rasite čia https://goo.gl/forms/hYn4pDPXVFJX4BJJ3.

Šis didžiulio pasisekimo sulaukęs muzikos švietimo judėjimas kiekvienais metais aplanko daugiau nei 200 skirtingų miestų ir jų bendruomenių bei dirba su daugiau nei 52 tūkst. mokinių visame pasaulyje.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/185495668909857/ ir www.youngamericans.org.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Facebook/YoungAmericansOfficial nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *