Dviem porcijom reikės:
- 4 kiaušinių,
- 50 ml pieno,
- saujos pievagrybių,
- ryšulėlio laiškinių svogūnų arba vieno raudono svogūno,
- 50 g kietojo sūrio,
- druskos,
- pipirų,
- mėgstamų prieskonių.
Kiaušinius išplakite su prieskoniais ir pienu. Suberkite kietąjį tarkuotą sūrį, susmulkintus laiškinius svogūnus, supjaustytus pievagrybius. Omletą galima pagardinti ir keliais vytinto kumpio gabalėliais.
Masę supilstykite į karščiui atsparias formeles. Kepkite apie 15-20 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol omletą apgaubs graži plutelė, o namai pakvips maloniu kvapu.
Patiekite šiltą, kartu su čiabatos duona ir pomidorais.