Mažosios bendrijos vadovas K. Albavičius: „Visada norėjau dirbti sau, o ne kažkam kitam“

K. Albavičius. Asmeninio archyvo nuotr.

27-erių alytiškis Karolis Albavičius šiandien džiaugiasi galėdamas daryti tai, ką moka geriausiai, dirbti ir užsidirbti Lietuvoje, gimtajame Alytuje, ne svečioje šalyje, toli nuo artimųjų ir draugų.

„Visada norėjau dirbti sau, o ne kažkam kitam. Alytus – tam tobulas miestas: čia puiki infrastruktūra, nedaug konkurentų“, – sako K. Albavičius – mažosios bendrijos „Bizas“, užsiimančios pastatų šiltinimu poliuretano putomis, vadovas.

Pasak jo, pastatų šiltinimas poliuretano putomis Lietuvoje – nauja sritis, skaičiuojanti vos pirmą dešimtmetį, todėl ir konkurencija joje nėra didelė. Tiesa, vietos meistrams koją vis kiša kaimynai lenkai, tačiau, anot pašnekovo, atsilaikyti įmanoma, jei dirbi kokybiškai, su sertifikuotomis aukščiausios kokybės medžiagomis ir įranga, o užsakovui pasiūlai patrauklią kainą. „Klientų rekomendacijos skatina eiti į priekį. Tai geriausias įrodymas, jog eini teisingu keliu“, – didėjančiu klientų skaičiumi džiaugiasi K. Albavičius.

Taikant šią inovatyvią pastatų šiltinimo technologiją ir naudojant vos vieną įrenginį galima apšiltinti vidaus ir lauko sienas, grindis bei pamatus, o galimybė purkšti naujos kartos hidroizoliacinę dangą – poliurėją, leidžia įgyvendinti gausybę užsakovo pageidavimų. Be to, šiltinant pastatą poliuretano putomis, nereikia jokių tvirtinimo detalių, o tinkamai atlikti darbai garantuoja, jog šildymui bus išleista daug mažiau pinigų.

„Poliuretano putos pripažintos viena ekologiškiausių šiltinimo medžiagų, turinčių puikias garso ir šilumos izoliacines savybes. Jos neturi jokių žalingų sudedamųjų dalių, neteršia aplinkos, nedulka, yra atsparios pelėsiui, nepūva, jose nesiveisia jokie kenkėjai“, – vieną po kito privalumus vardina „Bizo“ vadovas.

Tiesa, jis užsimena, kad vargu, ar būtų ėmęsis tokios veiklos, jei ne papildoma parama. Savo verslo idėjos įgyvendinimui jis pasinaudojo Darbo biržos priemone „Savarankiško užimtumo rėmimas“. K. Albavičius atitiko ir įgyvendino būtinus reikalavimus bei gavo daugiau kaip 14 tūkst. eurų finansinę paramą. „Už šiuos pinigus įsigijau šiltinimo darbams reikalingą įrangą, vien tik asmeninėmis lėšomis to padaryti man nebūtų pavykę. Jaunam žmogui tai per dideli pinigai“, – sako K. Albavičius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *