Vykstate į Vilnių arba Kauną? Pasirūpinkite degalais Alytuje

Nuolatinė degalų kainų pasiutpolkė – vairuotojų galvos skausmas. Pasirodo, skaičius Lietuvos degalinių švieslentėse gali pakoreguoti ne tik pasaulyje kylanti naftos kaina, valdžios padidintas degalų akcizas ar kiti panašūs veiksniai, bet ir miestas, kuriame degalinė yra. Įsipylę į automobilio baką kelis litrus, didesnio skirtumo tikriausiai nepajusite, tačiau pripildžius pilną, gali susidaryti nemenka suma.

Pavyzdžiui, tiek Kaune, tiek Vilniuje vienoje iš „Circle K“ tinklo degalinių litras A95 rūšies benzino kainuoja 1,24 euro, dyzelino – 1,17 euro. Tokiomis pačiomis kainomis šiuose miestuose degalus parduoda ir „Neste“ degalinių tinklas.

„Jozitos“ degalinėse tiek Kaune, tiek Vilniuje litras A95 rūšies benzino kainuoja 1,05 euro, dyzelino – 0,97 euro, suskystintų automobilinių dujų – 0,47 euro. Tiesa, tas pačias kainas šis tinklas siūlo degalinėse ne tik šalies didmiesčiuose, bet ir kaimo vietovėse.

Pildamiesi kurą Alytuje už litrą A95 rūšies benzino „Circle K“ degalinėje sumokėsite – 1,20 euro, litras dyzelinio atsieis 1,13 euro. Dzūkijos sostinės „Neste“ degalinė litrą A95 benzino siūlo už 1,18 euro, dyzelino – 1,10.

Nuo miesto centro labiau nutolusioje „Sauridoje“ litras A95 benzino kainuoja 1,10 euro, dyzelino – 1,02 euro, suskystintų dujų – 0,48 euro. Tiesa, čia tokios kainos galioja atsiskaitant grynaisiais, mokėdami kortele už kiekvieną litrą benzino arba dyzelino paklosite 8 centais, už dujas – 6 centais daugiau.

Degalinių tinklų atstovai tokius kainų skirtumus atskiruose miestuose aiškina vietine konkurencija, esą kainą įtakoja vieta, kurioje yra degalinė ir kiek konkurentų įsikūrę aplink. To paties tinklo degalinėse, tik esančiose skirtinguose miestuose, kaina esą gali skirtis ir dėl vykdomų įvairių akcijų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *