Alytuje, Varėnoje ir Druskininkuose tris dienas vyks karinės pratybos

Lietuvos kariuomenės mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionas informuoja, kad Lietuvos kariuomenės Greitojo reagavimo pajėgų II bataliono kovinė grupė 2018 m. kovo 12–14 d. Alytaus mieste ir rajone, Druskininkuose bei Varėnoje organizuos padalinių integravimo pratybas.

Intensyviausias karių ir technikos judėjimas bei taktiniai veiksmai vyks 2018 m. kovo 13–14 dienomis. Veiksmų zona apims įvairias miestų teritorijas ir infrastruktūros dalis (pvz., tiltus, savivaldos institucijas ir kitus svarbius objektus).

Veiksmai vyks tamsiu ir šviesiu paros metu. Per pratybas dienos metu bus naudojamos imitacinės garsinės priemonės. Pagrindinėmis miesto gatvėmis, laikantis aplinkosaugos reikalavimų, nedarant žalos aplinkai ir kelių paviršiams, judės vikšrinė ir ratinė technika.

Kartu su Lietuvos kariais šiose pratybose treniruosis Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos atstovai. Taip pat pratybose dalyvaus ligoninių personalas ir Lietuvos šaulių sąjungos atstovai.

Nuo 2014 m. lapkričio 1 d. budinčias Lietuvos kariuomenės Greitojo reagavimo pajėgas sudaro dvi batalionų kovinės grupės, sustiprintos Karinių oro pajėgų, Specialiųjų pajėgų ir logistinės paramos elementais. Pirmosios kovinės grupės pagrindą sudaro Algirdo batalionas, antrosios – Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionas.

Kovinėms užduotims vykdyti suformuoti bataliono dydžio kariniai vienetai savo sudėtyje turi manevrinius ir žvalgybos vienetus, ugnies paramos, kovinio aprūpinimo, oro gynybos, inžinerinius ir kitus pajėgumus. Lietuvos kariuomenės Greitojo reagavimo pajėgos yra pasirengusios reaguoti nedelsiant ir panaudoti kovinę galią siekiant užkirsti kelią priešiškų jėgų veiksmams šalies teritorijoje taikos metu, atsakyti į nekonvencinio karo grėsmes.

Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *