Iš čempionato alytiškiai grįžo su sidabro medaliais

Praeitą savaitgalį Gargžduose karaliavo krepšinis – vyko Moksleivių krepšinio lygos U-19 vaikinų čempionato „Olimpinė taurė“ finalinio ketverto varžybos. Jose dalyvavo Alytaus sporto ir rekreacijos centro komanda (Elonas Pašukevičius, Haroldas Rokas, Elvinas Bartusevičius, Martynas Pocevičius, Matas Sabaliauskas, Andrius Ališauskas, Matas Reklaitis, Laurynas Balkūnas, Martynas Žemaitis, Justinas Švedas, Deividas Tarvydas, Tadas Jegelavičius), treniruojama Sigito Krukio ir Karolio Marcinkevičiaus.

„Šiame čempionate žaidėme be naudingiausio pastarųjų šešių sezonų žaidėjo Granto Vasiliausko, tačiau jo netektį vaikinai kompensavo susitelkimu. Su treneriu Karoliu Marcinkevičiumi prieš sezoną nusprendėme sujungti jėgas.

Pusfinalyje mums teko bene tituluočiausias varžovas – Kauno komanda „Aisčiai“, tačiau tam, kad išsiaiškinti, kuri komanda stipresnė, neužteko ne tik rungtynių laiko, bet ir dviejų pratęsimų“, – įspūdžiais apie puikų auklėtinių žaidimą dalijosi treneris Sigitas Krukis.

Tik po trečiojo kėlinio ASRC krepšinio komanda rezultatu 92-90 įrodė esanti pranašesnė už Kauno „Aisčius“. Šių varžybų metu alytiškių gretose nesulaikomas buvo L. Balkūnas, pelnęs 24 taškus, H. Rokas komandai pridėjo 23, E. Pašukevičius – 16, M. Pocevičius – 11 taškų.

Finale alytiškių laukė Gargždų sporto mokyklos komanda, pusfinalyje rezultatu 82-76 įveikusi Vilniaus „KM-1“.

Deja, bet kovoje dėl aukso alytiškiams pergalės išplėšti nepavyko, šeimininkams jie nusileido rezultatu 88-86 ir iškovojo antrąją vietą. Finalinėje kovoje rezultatyviausias Alytaus komandoje buvo J. Švedas, pelnęs 20 taškų, H. Rokas pridėjo 18, M. Sabaliauskas – 16, M. Pocevičius – 15 taškų.

Apdovanojimų ceremonijoje buvo išrinktas simbolinis U-19 vaikinų čempionato „Olimpinė taurė“ simbolinis penketas, kuriame ir alytiškis Haroldas Rokas.

„Kai kuriems šios mūsų komandos žaidėjams tai jau trečias Moksleivių krepšinio lygos medalis per pastaruosius trejus metus: tapome čempionais, turim bronzą, dabar sidabras… O kur dar Europos jaunimo krepšinio lygos bronza. Puikūs rezultatai, šauni krepšininkų karta, nuostabūs vyrukai.

Savo pasiekimais Alytui gėdos tikrai nepadarėme. Noriu padėkoti ASRC administracijai ir Alytaus miesto savivaldybei už puikias treniruočių sąlygas, galimybes dalyvauti varžybose. Tikiu, kad ne vienas iš šių vaikinų ras savo vietą didžiajame krepšinyje“, – po čempionato kalbėjo treneris S. Krukis.

Karolis Latauskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *