Pievagrybių ir riešutų duona

Reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • 100 ml alyvuogių aliejaus,
  • 130 ml pieno,
  • 300 g miltų,
  • 125 g pievagrybių,
  • 1 svogūno,
  • 100 g graikinių riešutų,
  • 2 arbat. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • Provanso žolelių.

Supjaustytus pievagrybius pakepinkite keptuvėje kartu su smulkintais svogūnais.

Kiaušinį išplakite su pienu ir alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir Provanso žolelėmis, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite. Į paruoštą tešlą sudėkite pakepintus pievagrybius ir svogūnus. Riešutus susmulkinkite smulkintuvu ir taip pat įmaišykite į tešlą.

Duoną kepkite pailgoje kepimo formoje iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol gražiai apskrus.

Valgykite šiltą, kartu su norimu garnyru, pavyzdžiui, virtu kiaušiniu, sūdyta lašiša, sviestu, tepamu varškės kremu ar kitu.

Panašūs įrašai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.