ALYTUJE ŠALTO VANDENS KAINA KEIČIASI VIENU CENTU

Pagal Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos patvirtintą metodiką, šalto vandens ir nuotekų tvarkymo kainos, atsižvelgiant į vandens tiekėjų patiriamų atskirų sąnaudų kainų (tarifų) pasikeitimą ruošiant geriamąjį vandenį ir tvarkant nuotekas bei pardavimų apimčių pokytį, perskaičiuojamos bei miesto tarybos sprendimu nustatomos kasmet. Nuo 2016-ųjų spalio šalto vandens ir nuotekų tvarkymo kaina alytiškiams nesikeitė. Daugiabučių, individualių namų gyventojai už geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo vieną kubinį metrą mokėjo 1,90 euro su PVM, įmonės – 2,00 eurus su PVM.

Vasario 22 dieną vykusiame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje nustatytos perskaičiuotos bendrovės „Dzūkijos vandenys“ tiekiamo šalto vandens ir nuotekų tvarkymo kainos.
Daugiabučių, individualių namų gyventojams ir įmonėms šalto vandens ir nuotekų tvarkymo vienas kubinis metras brangsta vienu centu. Gyventojams – nuo 1,90 euro su PVM iki 1,91 euro su PVM, įmonėms – nuo 2,00 eurų su PVM iki 2,01 euro su PVM.

Pagrindinės naujų šalto vandens ir nuotekų tvarkymo kainų pasikeitimo priežastys:
– dviem centais didėja geriamojo vandens kaina dėl sumažėjusių šalto vandens pardavimų. Mieste veiklą nutraukė bendrovė „Coca-Cola HBC Lietuva“, kuri per metus sunaudodavo 151 tūkst. kub. metrų geriamojo vandens;
– vienu centu mažėja nuotekų tvarkymo kaina dėl atpigusių gamtinių dujų, kurios naudojamos dumblui džiovinti. Dėl šios priežasties „Dzūkijos vandenų“ sąnaudos per metus vidutiniškai sumažėjo 52 tūkst. eurų;
– trimis centais sumažėja paviršinių nuotekų tvarkymo kaina dėl padidėjusio šios srities paslaugų skaičiaus.
Visos šios priežastys nulėmė, kad nuo šių metų balandžio alytiškiai, gyvenantys daugiabučiuose ir individualiuose namuose, bei įmonės už vieną kubinį metrą šalto vandens ir nuotekų tvarkymo mokės vienu centu daugiau, nei mokėjo iki šiol.
Padidinus šalto vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainą 1 centu, bendrovė už šią paslaugą per metus papildomai surinks 23 tūkst. eurų daugiau, tačiau tokia pat suma dėl sumažintos kainos sumažės surenkamos pajamos už paviršinių nuotekų tvarkymą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *