Benedikto kiaušinis su olandišku padažu

Dviems porcijoms reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • 2 mėgstamų duonelių,
  • saujos špinatų.

Padažui reikės:

  • 150 g sviesto,
  • 4 kiaušinių trynių,
  • 1 arbat. š. baltojo vyno acto,
  • 1 valg. š. vandens,
  • druskos,
  • šlakelio citrinos sulčių (pagal skonį).

 

Kiaušinius įmuškite į maistinės plėvelės krepšelius ir virkite 5-6 minutes. Mėgstamas duoneles paskrudinkite orkaitėje arba pakepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Sudėkite jas į lėkštę, uždėkite špinatų lapų.

Pasiruoškite olandišką, vadinamąjį „Hollandaise“, padažą. Kiaušinio trynius kaitinkite garais dubenyje (dubenį pastatykite virš puodo su verdančiu vandeniu). Plakant juos šluotele supilkite vandenį ir baltojo vyno actą, po to – ištirpintą sviestą. Įberkite druskos, paskaninkite citrinos sultimis. Ugnį galite išjungti, tačiau padažo nenustokite maišyti. Nuimkite dubenį nuo garų ir maišykite tol, kol jis taps glotnus, vientisas.

Baikite serviruoti pusryčius: ant paruošto suvožtinio dėkite išvirtą Benedikto kiaušinį, užpilkite dar šilto „Hollandaise“ padažo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *