Lazdijuose pagerbti Afganistano kare žuvę kariai

Vasario 17 d. Lazdijuose iškilmingai atidengta atminimo lenta Afganistano kare bei kituose kariniuose konfliktuose ir misijose žuvusiems kariams. Už žuvusiuosius Lazdijų Šv. Onos bažnyčioje buvo aukojamos mišios, kuriose dalyvavo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, Afganistano karo veteranų Lazdijų klubo pirmininkas Kęstutis Savosta ir klubo nariai iš visos Lietuvos.

Po šv. Mišių visi susirinko prie Seinų g. trečiuoju numeriu pažymėto namo, kuriame sovietmečiu buvo įsikūręs karinis komisariatas. Čia ir buvo atidengiama atminimo lenta Afganistano kare bei kituose kariniuose konfliktuose ir misijose žuvusiems kariams. Sveikinimo žodį taręs Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis teigė jog svarbu nuolat prisiminti karius, kurie atlikdami pareigą tėvynei vyko į misijas ir kovojo už taiką Afganistane ir kituose kraštuose. Jis padėkojo Kęstučiui Savostai už karių atminimo įamžinimą Lazdijuose.

Afganistano karo veteranų Lazdijų klubo pirmininkas K. Savosta teigė, kad Prieš 29-erius metus iš Afganistano buvo išvesta SSRS kariuomenė. Nuo 2004-ųjų karo veteranai šią datą mini vis kitoje Lietuvos vietoje. Iš viso Afganistano kare dalyvavo 4475 Lietuviai, iš jų 37 lazdijiečiai. Į Lietuvą karstuose grįžo 96 kariai, žuvo ir du lazdijiečiai – J. Vizmantas ir A. Gužas. Renginio organizatorius K. Savosta padėkojo Lazdijų rajono savivaldybės administracijai, rajono merui A. Margeliu, žmonėms, nenorintiems skelbti pavardžių, kurie prisidėjo piniginėmis lėšomis prisidėjusiems prie karių pagerbimo ir atminimo lentos atidengimo. Pavasarį atminimo lenta bus perkelta į kitą, netoliese esančią vietą.

Lazdijų r. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *