Valstybės 100–metį Lazdijų sveikuoliai pažymėjo žygiu į piliakalnį

Vasario 17 dieną Lazdijai toliau šventė Valstybės atkūrimo 100 metų jubiliejų. Rajono savivaldybė, asociacija „Onkologinė savipagalba Lazdijuose“ bei Lazdijų sporto centras patiems ištvermingiausiems lazdijiečiams surengė žygį pėsčiomis į Rudaminos piliakalnį.

Iš Nepriklausomybės aikštės žygio dalyvius išlydėjęs rajono savivaldybės meras Artūras Margelis pasveikino visus, taip gausiai susirinkusius, bei linkėjo įveikti priešakyje laukiančius kilometrus bei blogą orą, nes, ar oras yra blogas, priklauso tik nuo mūsų požiūrio… Jis su asociacijos vadove Dale Pupininkaite uždegė žvakeles prie Nepriklausomybės paminklo. Visiems žygio dalyviams meras įteikė po Lietuvos trispalvę vėliavėlę, kuria žygio dalyviai sveikino visus sutiktuosius kelyje.

Prieš kelionę sveikuoliško žygio į Rudaminos piliakalnį dalyviai sugiedojo Lietuvos himną bei nusifotografavo prie Vyčio skulpūros iš ledo, kuri Lazdijuose buvo sukurta Valstybės 100–mečio minėjimo metu.

Per 70 lazdijiečių, kurių jauniausiam – 8–eri metai, o vyriausiam – beveik 70, leidosi į šį žygį. Jau pusiaukelėje žygeivius užklupo stiprus vėjas ir gausus sniegas, tačiau nepasidavė nė vienas. Daugiau kaip 12 kilometrų trasai įveikti jiems neprireikė nė dviejų valandų.

Užkopę ant Rudaminos piliakalnio, žygio dalyviai grožėjosi atsivėrusiais apylinkių vaizdais, fotografavosi. Jie vaišinosi karšta arbata ir rajono savivaldybės mero Artūro Margelio atsiųstais kibinais. Ta proga pakalbėta ir apie naują žygį, kurį organizatoriai planuoja per artimiausią ženklią Lietuvai datą – Kovo 11–ąją.

Lazdijų r. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *