Lietuvą sveikino Gudžių bendruomenė

Varėnos rajono Gudžių bendruomenė atkurtos Lietuvos šimtmečio minėjimą nutarė pradėti šventine eisena pagrindine kaimo gatve. Džiugu, kad žmonės palaikė šią iniciatyvą ir aktyviai joje dalyvavo. Paskui Jomanto Užusino nešamą trispalvę, skambant smagiai muzikai, žengė jaunimas, vyresnieji ir net senjorai. Patys mažiausieji riedėjo tėvų stumiamuose vežimėliuose. Kam buvo per sunku eiti tiek kelio, eiseną išlydėjo ir pasitiko gyvenvietės centre. Šventės dalyviai buvo nustebinti juos apėmusios pakilios nuotaikos, bendruomeniškumo, sutelktumo jausmo.

Po  to visi rinkosi kultūros centro aktų salėje. Čia giedojo Lietuvos himną, klausėsi mokytojos Marytės Jarmalavičienės vadovaujamų ikimokyklinukų koncerto, dainavo kartu su folkloro ansambliu. Veikė Lietuvos savanorio parlamento gynėjo, Lietuvos šaulių sąjungos nario Jono Palecko laisvalaikio darbų paroda.

Šventės pabaigoje buvo vaišinamasi žolelių arbata ir ragaujama atkurtos Lietuvos gimtadienio torto. Renginys parodė, kad visos kartos gali puikiai sutarti, siekiant bendro tikslo, kartu dirbti ir kartu linksmintis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *