Druskininkų dovana Lietuvai – 100 tortų

Lietuvos šimtmetį minėsiantys druskininkiečiai šį įvykį ne tik pažymės išskirtiniais renginiais, susitikimais ir parodomis, bet ir įteiks dovaną Lietuvai – vasario 16 dieną startuos kulinarinių knygų ir maisto tinklaraščio autorės Renatos Ničajienės inicijuota akcija „Druskininkai sveikina Lietuvą“, kitaip – „100 tortų Lietuvai“.

Simboliška, kad nuo vasario 16-osios, kai Lietuva minės šimtmečio jubiliejų, iki Druskininkų kurorto šventės yra būtent 100 dienų. Pradedant vasario 16-ąja, projekto informacinio partnerio www.15min.lt tinklapyje bei socialiniuose tinkluose bus skelbiami tortų receptai, paskaninti įdomiais faktais apie Druskininkus. Gegužės 26 dieną, Druskininkams švenčiant kurorto šventę, visi 100 tortų atkeliaus į Druskininkus – čia bus surengta jų degustacija.

Valstybės atkūrimo dieną, vasario 16-ąją, informacinio partnerio portale pasirodys pirmasis torto receptas, kuriuo dalinsis projekto iniciatorė – maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė. Tuo pačiu savo kepamų tortų receptais ji kvies dalintis ir tortą Lietuvai dovanoti visus, mėgstančius gaminti ir norinčius taip švęsti valstybės šimtmetį.

Prie projekto jungtis kviečiami konditerijos mylėtojai ir žinovai, maisto tinklaraštininkai, kulinarinių knygų autoriai, desertus privačioms šventėms ruošiančios šeimininkės, taip pat – restoranai, kavinės, desertinės, kepyklos, kepyklėlės, maistą renginiams tiekiančios įmonės, produktus saldumynams gaminančios ar jais prekiaujančios įmonės. Norinčius prisidėti prie išskirtinės Lietuvai skirtos akcijos ir pasidalinti savo siūlomu torto receptu raginami susisiekti su projekto organizatoriais el. pašto adresu: 100tortuLietuvai@gmail.com

Druskininkams švenčiant kurorto šventę, į kurortą suvažiuos tortus Lietuvai dovanojantys akcijos dalyviai, atsiveždami Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui paminėti skirtus tortus. Iškilmingai sveikinant Lietuvą šimtmečio proga ant kiekvieno torto bus uždegta gimtadienio žvakutė taip įžiebiant 100 žvakučių Lietuvai.

Druskininkų savivaldybė kviečia švęsti Lietuvos gimtadienį kartu su draugais ir kaimynais išbandant pačius įvairiausius tortų receptus, o gegužės 26 dieną atvykti į Druskininkus, kur  drauge galėsite paragauti Lietuvos šimtmečiui skirtų tortų.

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *