Lazdijų rajono savivaldybėje – dar viena nauja gaisrinė

Būdviečio seniūnijos Dzūkų kaime iškilmingai atidarytas naujas gaisrinės pastatas, kuriame įsikurs Aštriosios Kirsnos ugniagesių komanda. Gaisrinės pastato statyba – tai projekto „Jungtiniai veiksmai priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo paslaugų kokybei gerinti“ dalis, kurį pagal „Interreg V-A Lietuvos – Lenkijos programą iš Europos regioninio plėtros fondo lėšų pagal 4 prioritetinę kryptį – „Valdžios institucijų ir suinteresuotųjų subjektų institucinių gebėjimų stiprinimas ir veiksmingas viešasis administravimas”, Lazdijų rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba įgyvendino su partneriais – Varėnos rajono savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnyba bei Lenkijos Respublikos Seinų ir Krukliankų valsčiais.

Simbolinę pastato atidarymo juostelę iš metalo, kuri į atidarymą susirinkusiems svečiams suteikė galimybę susipažinti su turima priešgaisrinėje tarnyboje metalo pjaustymo įranga, perkirpo rajono savivaldybės meras Artūras Margelis ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus patarėjas Vytas Kaziliūnas. Atidarymo šventėje taip pat dalyvavo projekto partneriai iš Lenkijos Respublikos Seinų ir Krukliankų valsčių, kaimyninių Alytaus, Varėnos, Marijampolės, Kalvarijos rajonų savivaldybių priešgaisrinių apsaugos tarnybų vadovai, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos atsakingi darbuotojai, Dzūkų kaimo gyventojai.

Kaip atidarymo metu sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus patarėjas Vytas Kaziliūnas, gaisrinės pastatus pastatyti savivaldybėse šiandien įmanoma tik įgyvendinant tokius strateginius projektus, kooperuojant lėšas, nes šalies biudžete lėšų, kurios skiriamos priešgaisrinei apsaugai, naudojimas naujoms statyboms yra neįmanomas – jos yra labai nedidelės.

Bendra projekto, pagal kurį Lazdijų rajono Dzūkų kaime buvo pastatyta gaisrinė, vertė – beveik 1 mln. eurų. 85 proc. jų yra ES parama. Lazdijų rajono savivaldybė prie projekto prisidėjo daugiau kaip 55 tūkst. eurų. Tai jau antrasis toks gaisrinės pastatas Lazdijų savivaldybės kaime. Prieš dvejus metus analogiškas gaisrinės pastatas buvo atidarytas Kapčiamiestyje.

Lazdijų r. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *