Alytaus miesto savivaldybėje – diskusija dėl krovinių posto likimo

Alytuje vyks Muitinės departamento, Kauno teritorinės muitinės, Alytaus miesto savivaldybės vadovų ir verslo atstovų susitikimas Alytaus teritorinės muitinės krovinių posto klausimui aptarti.

Vis garsiau ėmus kalbėti apie tai, kad gali nelikti Kauno teritorinės muitinės Alytaus krovinių posto, verslininkai išreiškė susirūpinimą, kad tai neigiamai paveiks jų veiklą.  Šiuo metu įmonėms, pageidaujančioms deklaracijas pačioms pildyti  internetu ir  atlikti kitus formalumus, keliami aukšti reikalavimai. Jiems tokiems pat išlikus ir po muitinės posto panaikinimo,  smulkios ir vidutinės įmonės patirs papildomų nuostolių.

„Visi suprantame optimizavimą, bet valstybės mastu negalima vienos srities optimizuoti taip, kad kitose srityse kiltų problemų – ypač, kai tai susiję su smulkiomis ir vidutinėmis įmonėmis, kurioms pasikeitimai kelia nerimą”, – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius. „Į visus klausimus reikia atsakyti, prieš imantis kardinalių pokyčių, todėl ir kviečiame į dialogą visas suinteresuotas puses”.

Alytaus miesto verslo įmonių atstovai  ir kiti suinteresuoti asmenys laukiami  Alytaus miesto savivaldybės posėdžių salėje 2018 m. vasario 14 d. 15 valandą.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *