Gripo epidemija paskelbta ir Lazdijų rajone

Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Salatka pasirašė įsakymą „Dėl gripo epidemijos paskelbimo“, kuriuo rajono savivaldybės teritorijoje nuo sausio 31 d. yra paskelbta gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų epidemijos pradžia.

Šiuo įsakymu savivaldybės administracijos direktorius  įpareigojo savivaldybės administracijos  gydytoją informuoti visuomenę apie gripo ir viršutinių kvėpavimo takų infekcijų epidemijos Lazdijų rajono savivaldybės teritorijoje paskelbimą, o Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorę teikti informaciją savivaldybės gyventojams apie ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų ir gripo profilaktiką bei būtiną elgesį gripo epidemijos metu.

Įsakyme yra rekomenduojama  Lazdijų rajono savivaldybės teritorijoje esančių įstaigų, įmonių, organizacijų vadovams gripo epidemijos laikotarpiu riboti masinius žmonių renginius bei nutraukti pamokas švietimo  įstaigose ir užsiėmimus organizuotuose kolektyvuose, susirgus 20 proc. ir daugiau juos lankančių vaikų. Įmonėse ir organizacijose, ypač vaikų kolektyvuose, pagerinti patalpų vėdinimą, drėgną valymą bei dezinfekciją, riboti asmens sveikatos priežiūros įstaigose hospitalizuotų ir globos namuose gyvenančių asmenų lankymą.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *