Falafeliai su mieline duonele, daržovėmis ir graikišku padažu

Falafeliams reikės (apie 20 vnt.):

  • 1 stiklinės sausų avinžirnių,
  • 1 nedidelio svogūno,
  • 5 skiltelių česnako,
  • 3 valg. š. miltų,
  • 10 g petražolių,
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • druskos ir pipirų,
  • aliejus kepimui.

 

Taip pat reikės:

  • 4 mažų mielinių bandelių,
  • salotų lapų,
  • vyšninių pomidoriukų,
  • ridikėlių,
  • šviežio agurko,
  • 2-3 valg. š. graikiško jogurto,
  • druskos.

 

Avinžirnius užpilkite vandeniu ir palikite per naktį. Į atskirą indą suberkite išbrinkusius avinžirnius, sudėkite česnako skilteles, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, supilkite alyvuogių aliejų, trintuvu susmulkinkite iki vientisos masės. Į ją sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotas petražoles, suberkite miltus, gerai išmaišykite.

Iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus – falafelius. Tiesa, prieš tai ištepkite rankas aliejumi, taip masė nelips prie delnų. Suformuotus falafelius kepkite įkaitintoje keptuvėje kol gražiai apskrus, apie 10-15 minučių.

Pasiruoškite bandeles: įpjaukite peiliu ir įspauskite minkštimą, kad jose būtų vietos daržovėms, padažui ir falafeliams. Jeigu norite, bandeles keletą minučių pašildykite orkaitėje. Dėkite į jų vidų salotų lapus, pjaustytas daržoves, keptus falafelius.

Graikišką jogurtą sumaišykite su tarkuotu agurku ir žiupsneliu druskos. Padažą užpilkite ant paruoštų bandelių.

Panašūs įrašai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.