Falafeliams reikės (apie 20 vnt.):
- 1 stiklinės sausų avinžirnių,
- 1 nedidelio svogūno,
- 5 skiltelių česnako,
- 3 valg. š. miltų,
- 10 g petražolių,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- druskos ir pipirų,
- aliejus kepimui.
Taip pat reikės:
- 4 mažų mielinių bandelių,
- salotų lapų,
- vyšninių pomidoriukų,
- ridikėlių,
- šviežio agurko,
- 2-3 valg. š. graikiško jogurto,
- druskos.
Avinžirnius užpilkite vandeniu ir palikite per naktį. Į atskirą indą suberkite išbrinkusius avinžirnius, sudėkite česnako skilteles, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, supilkite alyvuogių aliejų, trintuvu susmulkinkite iki vientisos masės. Į ją sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotas petražoles, suberkite miltus, gerai išmaišykite.
Iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus – falafelius. Tiesa, prieš tai ištepkite rankas aliejumi, taip masė nelips prie delnų. Suformuotus falafelius kepkite įkaitintoje keptuvėje kol gražiai apskrus, apie 10-15 minučių.
Pasiruoškite bandeles: įpjaukite peiliu ir įspauskite minkštimą, kad jose būtų vietos daržovėms, padažui ir falafeliams. Jeigu norite, bandeles keletą minučių pašildykite orkaitėje. Dėkite į jų vidų salotų lapus, pjaustytas daržoves, keptus falafelius.
Graikišką jogurtą sumaišykite su tarkuotu agurku ir žiupsneliu druskos. Padažą užpilkite ant paruoštų bandelių.