Falafeliai su mieline duonele, daržovėmis ir graikišku padažu

Falafeliams reikės (apie 20 vnt.):

  • 1 stiklinės sausų avinžirnių,
  • 1 nedidelio svogūno,
  • 5 skiltelių česnako,
  • 3 valg. š. miltų,
  • 10 g petražolių,
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • druskos ir pipirų,
  • aliejus kepimui.

 

Taip pat reikės:

  • 4 mažų mielinių bandelių,
  • salotų lapų,
  • vyšninių pomidoriukų,
  • ridikėlių,
  • šviežio agurko,
  • 2-3 valg. š. graikiško jogurto,
  • druskos.

 

Avinžirnius užpilkite vandeniu ir palikite per naktį. Į atskirą indą suberkite išbrinkusius avinžirnius, sudėkite česnako skilteles, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, supilkite alyvuogių aliejų, trintuvu susmulkinkite iki vientisos masės. Į ją sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotas petražoles, suberkite miltus, gerai išmaišykite.

Iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus – falafelius. Tiesa, prieš tai ištepkite rankas aliejumi, taip masė nelips prie delnų. Suformuotus falafelius kepkite įkaitintoje keptuvėje kol gražiai apskrus, apie 10-15 minučių.

Pasiruoškite bandeles: įpjaukite peiliu ir įspauskite minkštimą, kad jose būtų vietos daržovėms, padažui ir falafeliams. Jeigu norite, bandeles keletą minučių pašildykite orkaitėje. Dėkite į jų vidų salotų lapus, pjaustytas daržoves, keptus falafelius.

Graikišką jogurtą sumaišykite su tarkuotu agurku ir žiupsneliu druskos. Padažą užpilkite ant paruoštų bandelių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *