Ar Alytus turės naują interneto svetainę?

Šiuo metu miesto savivaldybės tarybos komitetuose svarstomame biudžeto projekte tarp kitų siūlymų pristatytas savivaldybės interneto svetainės alytus.lt atnaujinimo planas. Alytiškiai dažnai skundžiasi, kad svetainėje sudėtinga rasti informaciją, ji sunkiai pasiekiama ir  pateikiama nepatraukliu, nešiuolaikišku  formatu. Tarybai siūloma svetainei atnaujinti 2018 m. skirti 50 tūkst. eurų.

„Interneto svetainė alytus.lt sukurta prieš penkerius metus ir tuomet ji kainavo 180 tūkst. litų. Svetainės kūrimas finansuotas ES struktūrinių fondų lėšomis ir kaip tik šiais metais baigiasi įsipareigojimas jos nekeisti“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius. –

Per penkerius metus technologijos stipriai pažengė, o visapusiškai pasenęs produktas kuria blogą miesto įspūdį, neprisideda prie to, kad visi miestiečiai galėtų lengvai ir patogiai rasti juos dominančią informaciją apie savivaldą“.

Naujos svetainės kūrimas ir archyvinės informacijos perkėlimas gali kainuoti apie 50 tūkst. ir daugiau eurų. Atliktoje preliminarioje apklausoje kainos svyruoja priklausomai nuo pasirinktos struktūros, grafinio dizaino sudėtingumo ir būtų tikslinamos, suformulavus konkrečią užduotį. Miesto savivaldybės tarybai patvirtinus reikalingas lėšas, interneto svetainės kūrimo darbai prasidėtų šių metų antrojoje pusėje.

Tuo tarpu kasdien lankytojų skaičiumi augančiame Alytaus miesto savivaldybės facebook‘e galima iš pirmo šaltinio sužinoti visą reikalingiausią ir aktualiausią kasdieninę informaciją, kurią ne visada rasite įprastinėse žiniasklaidos priemonėse.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *