Lazdijų rajone bus siekiama mažinti gaisrų skaičių

Trečiadienį Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadovybė ir  Lazdijų rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas Rimantas Bokmota  susitiko su Lazdijų rajono savivaldybės meru Artūru Margeliu.  Susitikime aptartos priemonės, mažinančios gaisrų skaičių, kuriuose žūsta ar yra  traumuojami žmonės, sunaikinamas turtas. Jas ruošiamasi įgyvendinti 2018 metais.

Veiksniai, kurie įtakoja gaisrus, juose žūstančių žmonių skaičių ir turto sunaikinimą gaisrų metu gyvenamuosiuose būstuose yra netvarkingos šildymo krosnys ir dūmtraukiai,  juose nevalomi suodžiai, netvarkinga elektros instaliacija namuose, nėra autonominių dūmų detektorių.  Kad išvengti gaisrų,  savivaldybei priklausančiuose socialiai remtinų, daugiavaikių šeimų ar senyvo amžiaus asmenų  būstuose, reikėtų inicijuoti  eksploatuojamų krosnių ir dūmtraukių  remontą. Mechaniškai išvalyti suodžius, sutvarkyti elektros instaliaciją, patikrinti ir pakeisti saugiklius, sumontuoti autonominius dūmų detektorius.

Lazdijų rajono savivaldybė kartu su  priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos valdyba kartu planuoja  mokymus rajono gyventojams ir seniūnijoms. Supažindinti su būtinybe valyti dūmtraukius, suteikti informacijos apie  netvarkingos elektros instaliacijos pasekmes, supažindinti su Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių reikalavimais, kurie įsigalios nuo 2018-05-01 ir būtinybe įsirengti dūmų detektorių.

Lazdių rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *