Naujametinė dovana rainiui – išgelbėta gyvybė

Rainis buvo vienas iš daugelio nelaimėlių mažų kačiukų, niekam nereikalingas ir niekieno nemylimas. Kai lietaus permerktą jį bėgantį per gatvę partrenkė mašina ir atrodė, kad kitos ratai po akimirkos visam laikui nutrauks trapų jo gyvenimo siūlą, įvyko stebuklas.

Paskutinę praėjusių metų penktadienio popietę daugelis mūsų, nepaisant iš apniukusio dangaus prapliupusio lietaus, gyvenome džiugiais Naujų metų sutikimo rūpesčiais. Mažojo rainiaus rūpesčiai buvo kitokie – susirasti bent kąsnelį maisto, užuovėją nuo lietaus ir vėjo.

Nesuprasdamas, koks pavojus jo laukia gatvėje švilpiant mašinoms, mažas pūkų kamuoliukas stryktelėjo į judrią keturių eismo juostų Likiškėlių gatvę ir po akimirkos pajutęs smūgį suklupo. Kėlėsi, šliaužė ir vėl klupo, o mašinos vos per kelis centimetrus nekliudydamos nelaimėlio, nesustodamos lėkė savais keliais, nekreipdamos dėmesio į iš paskutinių jėgų bandantį peršliaužti mirtinai pavojingą ruožą kačiuką.

Kai vargais negalais jis beveik pasiekė gatvės vidurį ir jau nebeturėjo jėgų pakilti, o virš jo pravažiavusi mašina tik laimingo atsitiktinumo dėka nesutraiškė, mažylį išgelbėjo Likiškėlių gatve važiavusios alytiškės, jau iš tolo pastebėjusios vykstančią dramą.

Jos sunkiai kvėpuojantį mažylį, labiau primenantį šlapią pūkuotą skudurą nei kačiuką, skubiai nuvežė į Kauno gatvėje esančią Donatas Matulevičiui priklausančią veterinarijos gydyklą „VETaminas“, kurioje teikiamos visos gydomosios ir konsultacinės paslaugos.

„Kačiukui buvo sužalotas žandikaulis, apatinė lūpa, jis patyrė labai stiprius krūtinės sumušimus, gal net lūžius, nes nebuvo peršviestas rentgenu, ir didžiulį stresą“, – netrukus su pirminės apžiūros rezultatais supažindino veterinarijos gydytojas D. Matulevičius.

Įvertinęs būklę, tolimesniam gydymui ir stebėjimui jis pasiliko nelaimėlį gydykloje. Joje jis praleido 12 dienų, o paskui, sustiprėjęs, iškeliavo į jį radusių alytiškių namus. Benamių gyvūnų likimui neabejingas D. Matulevičius mažąjį rainį gydė nemokamai, davė vaistų nuo kirminų, nukarpė nagučius.

Anot D. Matulevičiaus, išgelbėtas kačiukas gali būti maždaug 3-3,5 mėnesių amžiaus, iš elgesio galima spręsti, kad jis benamiukas, nes į žmogų žiūri labai atsargiai, bando gąsdinti šnypšdamas, urgzdamas, o paimtas ant rankų virpa; ėda, laka vandenį, bet tik tada, kai patalpoje lieka vienas.

„Neabejoju, kad daugiau su juo bendraujant, jis taps mielu naminiu katinu. Reikia tik meilės, rūpesčio ir laiko“, – sakė D. Matulevičius.

Alytiškės kačiuką globos dar trumpiausiai mėnesį, kol jis visiškai sustiprės, pripras prie žmogaus ir tik tuomet ieškos atsakingų šeimininkų ir namų, nes jų pačių namuose jau ir taip yra keli augintiniai.

Dabar kačiukas jaučiasi gerai, nors vis dar šnypščia, slapstosi, sausą maistą suėda naktimis, šlapią – iš rankų, nors ir labai atsargiai. Pirmąją dieną į katiniškus žaisliukus nekreipė dėmesio, o sekančią ėmė pats žaisti ir dideliam globėjų džiaugsmui, glostomas pradėjo murkti.

Tai jau ne pirmas benamis gyvūnas, kuriam D. Matulevičius, žinomo Alytuje veterinaro Ramučio Matulevičiaus sūnus, suteikė nemokamą pagalbą, kilniam tikslui panaudodamas gyvūnų mylėtojų paaukotus pinigus.

„Užaugau gyvūnų apsuptyje, jų neskirstau į bekilmius ir kilmingus, nes visi jie už rūpestį ir meilę žmogui atsilygina besąlygine ištikimybe, meile, suteikia tokių džiaugsmo akimirkų, kurių niekas kitas dovanoti negali“, – sakė veterinarijos gydytojas D. Matulevičius, namuose turintis keturis augintinius: du šunis – dratharą Viskį ir cvergšnaucerį Sidą bei dvi kates – persę Milką ir Cornish Rex veislės Mašą.

Eva Marozaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *