Trečiojo amžiaus universitetas „auga“ – filialai atsiras Simne ir Dauguose

Vyresnio amžiaus Alytaus rajono gyventojams – gera žinia. Greitai jie galės mokytis ir laisvalaikį leisti Trečiojo amžiaus universiteto filialuose, kurie steigiami Simne ir Dauguose.

Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas susitiko su  Alytaus mieste jau dešimt metų veikiančio Trečio amžiaus universiteto vadove Janina Ingelevičiene ir būsimų filialų Simne ir Dauguose dekanėmis Simno specialiosios mokyklos direktore  Janina Žeimiene bei Alytaus rajono meno  ir sporto mokyklos direktore Dovile Jaciūniene. Meras A. Vrubliauskas pasveikino iniciatyvą sudaryti galimybę žmonėms bendrauti ir tobulėti, taip pat dalintis turima patirtimi ir pažadėjo savivaldybės paramą.

„Palaikysime Trečiojo mažiaus universiteto veiklas, pasiūlysime dalyvauti ir mūsų įstaigų vykdomose veiklose, edukaciniuose užsiėsimuose, kuriuos galėtų lankyti ir rajono, ir miesto universiteto studentai“, – sakė rajono meras A. Vrubliauskas.

Anot Alytaus trečiojo  amžiaus universiteto vadovės J. Ingelevičienės, mieste užsiėmimus lanko maždaug pusė tūkstančio žmonių, paskaitos vyksta įvairiomis temomis: nuo meno iki finansų, kompiuterinio raštingumo, keliaujama tiek po Lietuvą, tiek ir Europą.

Po kelių metų studijų studentams įteikiami simboliniai Trečiojo amžiaus universiteto bakalauro ir magistro diplomai. Pasak J. Ingelevičienės, universitetą lankantys senjorai tampa aktyvūs ir geros nuotaikos, jie mažiau serga, mažiau reikia ir vaistų.

„Pakelti žmogaus savivertę – tai svarbiausia“, – sako dešimt metų universiteto veiklose dalyvaujanti J. Ingelevičienė.

Alytaus trečiojo  amžiaus universiteto ir filialų Dauguose bei Simne vadovės aptarė veiksmus, kad vasarį veikla būtų pradėta ir Alytaus rajone.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *