Pasieniečių laimikis – vogtas keturratis ir rūkalų prikimštas Volvo

Druskininkų užkardos pasieniečiams įkliuvo du Baltarusijos piliečiai, mėginę išgabenti, įtariama, vogtą keturratį. Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai išsiaiškino, kad jo nuo gruodžio pradžios ieškojo Panevėžio policija.

Penktadienį vakare Raigardo kontrolės punkte dirbę Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį automobilį „Peugeot 406“. Baltarusijoje registruotą mašiną vairavo 32 metų šios šalies pilietis. Kartu vyko 35-erių jo tautietis.

Abiejų užsieniečių, automobilio „Peugeot 406“ ir prie jo prikabintos priekabos dokumentai buvo nepriekaištingi. Druskininkų pasieniečius sudomino ant priekabos gabentas keturratis motociklas „Polaris Trail Boss 330“. Netrukus paaiškėjo, kad 2004-aisiais pagaminta transporto priemonė nuo praėjusių metų gruodžio pradžios kaip vogta yra ieškoma Panevėžio apskrities policijos pareigūnų.

Po apklausos abu Baltarusijos piliečiai paleisti. Jiems leista vykti per valstybės sieną. Keturratis saugomas Druskininkų pasienio užkardoje. Vyksta tyrimas.

Eišiškių pasienio kontrolės punkte VSAT pareigūnams įkliuvo vilnietis, kontrabandines cigaretes slėpęs automobilyje įrengtose slėptuvėse.

Penktadienį popiet Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą per Eišiškių punktą grįžtančio 44-erių Vilniaus gyventojo bei jo vairuoto automobilio „Volvo V70“ dokumentus.

Pasieniečiai turėjo informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, todėl buvo nuspręsta transporto priemonę patikrinti detaliau.

Išardžius mašinos salono priekinėje dalyje esančią apdailą paaiškėjo, kad mašina turi dvigubą dugną, kuriame prikimšta rūkalų. Dalis cigarečių taip pat aptikta ir po priekiniu automobilio gaubtu įrengtoje slėptuvėje.

Iš viso pasieniečiai rado 992 pakelius „NZ Gold“ markės cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vilniečiui pradėta administracinė teisena. Vyrui įteiktas šaukimas  atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą, kuris nagrinės jo bylą.

Už tokį nusižengimą vairuotojui gresia bauda nuo 2700 iki 4300 eurų. Automobilis ir cigaretės saugomi Purvėnų pasienio užkardoje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *