Daugiabučių renovacijos apimtys Dzūkijoje: lyderiauja Druskininkai

Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) duomenimis, praeitais metais Dzūkijos regione buvo renovuoti 54 daugiabučiai: po 13 – Druskininkuose ir Prienuose, po 8 – Birštone ir Varėnoje, 7 – Lazdijuose, 4 – Alytuje ir 1 – Alytaus rajone.

Skaičiuojama, jog neatskaičius valstybės paramos, vidutinės investicijos į vieno namo renovaciją šiandien sudaro apie 275 tūkst. eurų, o vidutinė 1 kvadratinio metro kaina siekia 190 eurų.

Nuo 2013-ųjų, kai buvo įsteigta BETA, Dzūkijoje iš viso buvo renovuoti 258 daugiabučiai. Daugiausia – net 83 namai buvo atnaujinti Druskininkuose, 50 – Alytaus mieste, 33 – Prienuose, 32 – Varėnoje, 25 – Birštone, 24 – Lazdijuose, 11 – Alytaus rajone.

Vertinant pagal atnaujintų daugiabučių skaičių nuo 2013 metų, Druskininkai užima ketvirtą vietą tarp visų šalies savivaldybių, juos lenkia tik Vilnius, Kaunas ir Klaipėda. Pirmajame dešimtuke 9-10 vietas dalijasi Alytaus miestas ir Kauno rajonas, kuriuose per pastaruosius keturis metus buvo atnaujinta po 50 daugiabučių.

Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programa – vienas didžiausių šalies prioritetinių projektų, vykdomas nuo 2005 m., kuriuo siekiama didinti daugiausiai šilumos energijos sunaudojančių daugiabučių namų energinį efektyvumą. Tiesa, didysis renovacijos proveržis įvyko 2013-aisiais, patvirtinus naująjį daugiabučių atnaujinimo modelį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *