Alytaus pirminės sveikatos priežiūros centrui vadovaus J. Filatovienė

Šiandien įvyko konkursas Alytaus pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) direktoriaus pareigoms užimti. Jį laimėjo iki šiol laikinai šiai įstaigai vadovavusi ir joje šeimos gydytoja dirbanti Jūratė Filatovienė. Ji buvo vienintelė konkurso dalyvė.

Portalas dzukijosveidas.lt primena, jog tai jau antrasis konkursas Alytaus PSPC direktoriaus pareigoms užimti. Pirmasis įvyko praeitų metų liepą ir jį laimėjo vienintelė jame dalyvavusi kandidatė, dabar jau buvusi Alytaus miesto savivaldybės gydytoja Jovita Katkauskaitė. PSPC direktore ji nebuvo paskirta remiantis Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos rekomendacijomis ir lapkričio mėnesį konkursą nuspręsta organizuoti antrą kartą.

Pirmą kartą organizuotame konkurse J. Filatovienei dalyvauti nebuvo leista, dėl to aštuoniolika Alytaus PSPC darbuotojų kreipėsi į Alytaus miesto savivaldybę, kitas atsakingas instancijas.

J. Filatovienė Pirmame Alytuje įsikūrusiai sveikatos priežiūros įstaigai vadovavo dirbdama puse etato jau 17 metų.

Nesenai atliktas tyrimas parodė, kad iš visų Alytaus mieste esančių sveikatos priežiūros įstaigų pacientai geriausiai vertina būtent Alytaus PSPC. Apklausoje buvo vertintas pasitikėjimas įstaiga ir joje dirbančiais gydytojais, slaugytojų ir padėjėjų darbas, švara, tvarka, pritaikymas neįgaliesiems, gerintinos sritys ir kita.

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *