Alytaus rajono vadovai aplankė vienišus senolius

Nuoširdžias padėkas ir linkėjimus artėjančių Kalėdų proga Alytaus rajono savivaldybės vadovai dovanų gavo iš gyventojų. Prieš šventes meras ir vicemeras aplankė globos namuose gyvenančius senolius, ligonius, viešėjo pas globėjus ir jų vaikus. Išskirtinio dėmesio sulaukė ir vieniši senoliai.

Alytaus rajono globos namų gyventojai neslėpė džiaugsmo sulaukę svečių, nes jiems malonu pabendrauti, prie puodelio arbatos su valdžios vyrais aptarti vieną kitą klausimą. Žmonės prisipažino, kad svečių sulaukti visada smagu, nes ne kiekvieną dieną juos aplankyti atvyksta net savi.

Alytaus rajono savivaldybės graži tradicija prieš šventes lankyti labiausiai pažeidžiamus rajono gyventojus pradėta prieš daugelį metų. Šiemet savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, vicemeras Arvydas Balčiūnas, Socialinės paramos, Vaiko teisių apsaugos skyrių vedėjos Dalia Burlinskienė, Renata Kruk, Socialinės paramos skyriaus vyresnioji specialistė Dovilė Jegerskaitė aplankė savivaldybės Miroslavo, Pivašiūnų globos namuose, parapijiniuose Rumbonių, Pivašiūnų globos namuose gyvenančius senolius. Meras ir vicemeras įteikė globos namų gyventojams saldainių, pabendravo prie puodelio arbatos, aplankė palatose gulinčius ligonius, o atgalios sulaukė  nuoširdžių padėkų ir  linkėjimų.

„Lankydamiesi globos namuose ir pas vienišus žmones norime parodyti, jog jie nėra užmiršti, praskaidrinti jų kasdienybę. Jie visi mums svarbūs ir brangūs ir jie mums rūpi“ , – sakė rajono meras A. Vrubliauskas, aplankęs Miroslavo globos namų gyventojus.

„Globos namuose mums labai gerai. Turime labai rūpestingą direktorių“, – taip Pivašiūnų globos namų direktorių Sigitą Karloną gyrė gyventojai, kuriuos aplankė vicemeras A. Balčiūnas. Jau kelis metus globos namuose gyvenanti senolė svečiams padeklamavo savo kūrybos eilėraščių, dalijosi gera nuotaika.

Savivaldybės vadovai su dovanomis pasibeldė ir į vienišų senolių bei globėjų namus, kuriems padovanojo maisto produktų šventiniam stalui.

Pivašiūnų seniūnijos gyventoja Marijona Matačinskienė, gyvenanti su neįgaliu sūnumi Pranu, dėkojo už apsilankymą, dėmesį ir dovanas bei nuolatinį seniūnės Rimos Čelkonienės bei bendruomenės narių rūpestį.

Artėjant šventėms svečių iš savivaldybės sulaukė visi vieniši asmenys ir globėjai. Alytaus rajone gyvena 415 vienišų asmenų, globos įstaigose – per 90 senolių. Pas globėjus auga daugiau kaip 90 vaikų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *