Alytaus ligoninei – padėka už kovą su korupcija

B. Navalinskienė ir T. Džiautas. Portalo dzukijosveidas.lt nuotr.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninei įteikta padėka už antikorupcinių priemonių taikymą ir vykdymą, korupcijos prevencijos propagavimą.

Tokio Sveikatos apsaugos ministerijos įvertinimo įstaiga sulaukia jau antrąjį kartą, pirmąsias vardines ministerijos padėkas už antikorupcines iniciatyvas prieš dvejus metus gavo ligoninės direktorius Artūras Vasiliauskas, Teisės ir viešųjų pirkimų grupės vadovė Bernadeta Navalinskienė bei Personalo skyriaus vedėjas Tautvydas Džiautas.

„Šios padėkos reiškia, kad einame teisingu keliu, skatina nesustoti, motyvuoja ieškoti naujų priemonių ir iniciatyvų kovojant su korupcija. Tai mūsų kolektyvo pastangų ir bendro darbo įvertinimas, kuris tik dar labiau paskatina nepriekaištingai elgtis ir rūpintis pacientais“, – sako B. Navalinskienė.

„Ir žinoma verčia dar labiau pasitempti, skatina didesnį norą tobulėti bei išlaisvina tas mintis, kurios pradžioje, galbūt, atrodė keistos ir net neįgyvendinamos“, – antrina kolega T. Džiautas.

Pasak pašnekovų, šiandien didžioji dalis Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės darbuotojų, gydytojų teigiamai vertina ir noriai priima įvairių antikorupcinių iniciatyvų vykdymą įstaigoje, aktyviai prisideda jas įgyvendinant, nors dar prieš kelis metus daugelio požiūris į tai buvo gana skeptiškas.

„Kiekvieno susirinkimo metu kalbame, kokią žalą įstaigai ir visai šalies sveikatos apsaugos sistemai daro korupcija, nuolat skatiname gydytojus kalbėti apie tai su savo pacientais, juk daug efektyviau, kai žmonės iš jų pačių išgirsta. Žingsnis po žingsnio mums pavyko pakeisti kolektyvo požiūrį į antikorupcines iniciatyvas ir šiuo aspektu mes perkopėme į aukštesnį lygį“, – pažymi T. Džiautas.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktorius A. Vasiliauskas yra patvirtinęs 2015-2019 metų Korupcijos prevencijos programą ir jos įgyvendinimo priemonių planą. Be įvairių kitų antikorupcinių iniciatyvų, pacientams nuolat platinama spausdinta medžiaga su informacija korupcijos prevencijos tema, kaip jie turėtų elgtis ir kur kreiptis susidūrę su korupcijos apraiškomis sveikatos sistemoje, informacijos gausu ir kiekviename skyriuje esančiuose stenduose.

Sveikatos apsaugos ministerija nuo 2012 metų Tarptautinės antikorupcijos dienos proga organizuoja antikorupcinių iniciatyvų atranką, kurioje gali dalyvauti valstybės ir savivaldybės įstaigos, įmonės, organizacijos, privačios sveikatos priežiūros įstaigos, draugijos, asociacijos bei kitos organizacijos, atstovaujančios pacientų bei medikų bendruomenės interesus.

Jos tikslas – korupcijos prevencija, antikorupciniai projektai, kultūros, meno kūriniai, žurnalistiniai ar kiti tyrimai, straipsniai, laidos kovos su korupcija tema, kitos kasmet įgyvendinamos korupcijos prevencijos priemonės sveikatos sistemoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *